Türk hackerları 'Turan Ordusu' kurdu

'Turkhackteam' isimli Türk hacker grubunun öncülüğünde, Turki cumhuriyetlerden oluşan 'Turan Ordusu' adını verdikleri bir grup kuruldu. NASA ve Donald Trump'ı hackleyerek ses getiren grup, ABD'nin terör örgütü YPG'yi korumasına tepki olarak siber saldırılara başladı.

Giriş Tarihi 24 Şubat 2016, 00:00 Güncelleme 24 Şubat 2016, 11:32
Türk hackerları ’Turan Ordusu’ kurdu

İÇİNDEKİLER

Sınırı ihlal eden Rus uçağının TSK tarafından vurulmasının ardından sık sık gündeme gelen 'hack savaşları'nda yeni bir gelişme yaşandı.

İnternet savaşları devam ederken, 'Turkhackteam' önderliğinde dünyaya meydan okuyan 'Turan Ordusu' ismiyle yeni bir siber tim kuruldu.

Türkî cumhuriyetlerde bulunan hackerların bir araya gelmesiyle uzun süren hazırlıklar sonucu oluşturulan siber timin, ses getirecek uluslararası sansasyonel eylemlere hazırlandığı öğrenildi.

Turan Ordusu ismiyle kurulan siber timde, istihbarat, ar-ge ve saldırı gibi farklı alanlarda çalışan ekiplerin de olacağı açıklandı.

Öte yandan Turan Ordusu isminin, Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesinin (NASA) internet sitesini hackleyen Skorkys ve Turkhackteam üyeleri tarafından verildiği belirtildi.

Dikkat çeken hack faaliyetleriyle bilinen Skorsky, "Fırtına adlı bu operasyon, ABD'nin terör örgütleri PYD ve YPG'ye destek vermesini protesto amaçlı yapılmıştır. Bu operasyon bir uyarıdır. ABD, bu terör örgütlerine desteğini çekmezse saldırılar büyüyerek devam edecektir" açıklamasını yapmıştı.

Skorsky, Yüksek Frekanslı Etkin Güneşsel Araştırma Programı (HAARP) olarak açıklanan ABD projesine de dikkat çekmiş, "İklim kontrol ve yapay deprem silahı olarak tasarlanıyor. Sadece bununla da sınırlı değildir. Bu proje bir silahtır. Bu silahla bir savaş uçağının radyomanyetik sinyallerle kontrol etmek, düşürmek mümkündür. Bu sistem daha bir çok kötü amaç için de kullanılabilir. Rusya da benzer bir proje geliştirmektedir" açıklamasını yapmıştı.

Skorsky daha önce, Müslümanlar'a karşı ırkçı söylemleriyle dikkat çeken ABD Başkan aday adayı Donald Trump'ın sitesini de ele geçirmiş, uzun bir süre ziyaretçilere ezan sesi dinletmişti.

Kaynak:Haber10