Sur'da PKK'lılar 6 mahalleden 'süpürüldü'

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Sur ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik 'süpürme' operasyonuna ilişkin, "6 mahallenin önemli bir kısmı temizlendi. Güvenlik birimlerimiz büyük bir sorumluluk içerisinde çalışmalarını sürdürüyor. Amacımız en kısa zamanda bu alanları temizlemek ve Sur'u tekrar güvenli ve huzurlu bir noktaya taşıyabilmektir" dedi.

Giriş Tarihi 23 Şubat 2016, 00:00 Güncelleme 23 Şubat 2016, 20:26
Sur’da PKK’lılar  6 mahalleden ’süpürüldü’

İÇİNDEKİLER

Vali Aksoy, yaptığı açıklamada, Sur'da operasyonların sürdüğü mahallelerde sivil vatandaşların bulunduğuna ilişkin çeşitli iddiaların söz konusu olduğunu söyledi.

Güvenlik güçlerinin daha önce bu alandaki sivil vatandaşları güvenli bölgeye tahliye ettiğini ifade eden Aksoy, asker ve polislerin yaşlıları sırtında, çocukları kucaklarında taşıdığını vurguladı.

Bir süre önce içeriden çıkmak isteyenlerin bulunduğunun ifade edilmesi üzerine güvenlik birimlerinin birkaç gün hassasiyetli davrandığını ancak vatandaşlardan çıkan olmadığını dile getiren Aksoy, şöyle konuştu:

"Geçen cuma günü 6 vatandaşı güvenli bölgeye taşıdık. Sivil vatandaşımız çıkmak istiyorsa her türlü kolaylığı göstereceğimizi açıkladık. Güvenlik birimlerimiz de bu konuda duyarlı hale getirildi. Çıkmak isteyen vatandaşlarımız varsa güvenlik birimlerimiz onları alıp güvenli bölgeye taşıma konusunda her türlü hassasiyeti göstereceklerdir. Biz sivil vatandaşlarımızın burnu bile kanamasın diye bugüne kadar büyük bir titizlik içerisinde çalışmalarımızı sürdürdük. Bu hassasiyetimiz aynı şekilde devam ediyor."

Sur'daki operasyonda sona yaklaşıldığını dile getiren Aksoy, "6 mahallenin önemli bir kısmı temizlendi. Güvenlik birimlerimiz büyük bir sorumluluk içerisinde çalışmalarını sürdürüyor. Amacımız en kısa zamanda bu alanları temizlemek ve Sur'u tekrar güvenli ve huzurlu bir noktaya taşıyabilmektir" ifadelerini kullandı.

"HER TÜRLÜ İHTİYAÇLARI DEVLET TARAFINDAN KARŞILANIYOR"
Aksoy, ilçede evlerini terk etmek zorunda kalan ailelere her türlü desteği sunduklarına, bu kapsamda geçen ay her aileye bin lira yardımda bulunduklarına işaret ederek, "Bu hafta içerisinde de yardımlarımızı yapacağız. Ev kiralayamayan veya yakınlarının yanına gidemeyen aileleri 'aç ve soğukta bırakamayız' dedik ve otellere yerleştirdik. Her türlü ihtiyaçları da devlet tarafından karşılanıyor. Basit usulde vergi mükellefi olan bin 138 küçük esnafımıza 3 bin lira katkı sunduk" diye konuştu.