PKK'nın keskin nişancısı yakalandı

Mardin'in Kızıltepe İlçesi'nde polisin düzenlediği operasyonda terör örgütü PKK'nın keskin nişancısı olduğu belirtilen Mehmet Salih Yiğit, sahte kimlik ve beraberinde Amerikan yapımı Zagros silah ve silaha ait 415 fişek ile birlikte yakalandı.

Giriş Tarihi 19 Şubat 2016, 00:00 Güncelleme 19 Şubat 2016, 20:23
PKK’nın keskin nişancısı yakalandı

İÇİNDEKİLER

Hain örgüt PKK'lı ile irtibatlı olduğu belirlenen 4 kişi de gözaltına alındı.

Mardin Valiliği, Kızıltepe İlçesi Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Büro Amirliği'ne bağlı ekiplerin takip ve çalışmalar sonucu Nusaybin İlçesi'nden Mardin plakalı bir araçla silah ve mühimmat taşıdığını belirlediğini açıkladı.

Açıklamada, şöyle denildi: "Bahse konu araç 18.02.2016 günü saat 21.00 sıralarında Kızıltepe İlçesi Üçyol Mevkiinde durdurulmuş ve araçta yapılan aramada 1 adet uzun namlulu, dürbünlü Zagros keskin nişancı silahı, Zagros silaha ait 415 adet fişek ele geçirilmiştir. Araç sürücüsü M.S.Y. isimli şahsın üzerinden kendi fotoğrafını yapıştırdığı abisi olan S.Y.'ye ait kimlik belgesi ele geçirilmiştir.

Şahsın yapılan GBT sorgusunda 'resmi belgede sahtecilik' suçundan kesinleşmiş hapis cezasının olduğu tespit edilmiş olup; M.S.Y isimli şahıs abisine ait kimlik kartına kendi fotoğrafını yapıştırdığını beyan etmiştir. Devam eden çalışmalarda M.S.Y isimli şahsın irtibatlı olduğu tespit edilen H.E, M.O, A.O ve N.F isimli şahısların ikametlerinde yapılan aramalarda; 1 adet tabanca, 3 adet şarjör ve 30 adet fişek ele geçirilmiştir.