Saldırı sonrası hükümetten ilk açıklama

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş, Ankara'da yaşanan bombalı saldırı ile ilgili açıklama yaptı.

Giriş Tarihi 17 Şubat 2016, 00:00 Güncelleme 17 Şubat 2016, 21:49
Saldırı sonrası hükümetten ilk açıklama

İÇİNDEKİLER

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş Ankara'da yaşanan saldırı ile ilgili açıklama yaptı.

İşte Numan Kurtulmuş'un açıklamalarının öne çıkan kısımları:
"Bugün Ankara'da saat 18.31 sıralarında İnönü Bulvarı üzerindeki kırmızı ışıkta askeri personelimizi taşıyan servis araçlarının durduğu esnada bombalı bir araçla yapılan saldırı sonucu maalesef şu andaki belirlemelerimize göre 28 vatandaşımızı kaybettik. Vefat edenler arasında asker kardeşlerimiz olduğu gibi sivillerin de olduğunu tahmin ediyoruz"

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş: "Bütün veriler, bulgular titizlikle değerlendiriliyor. Bu saldırıyı henüz şu ana kadar kimin gerçekleştirdiğine dair bilgi elimizde yok. Böyle bir açıklama da yapılmadı. En kısa zamanda bu saldırılarının arkasında kimin, kimlerin olduğu ortaya çıkarılacaktır.

Bütün veriler, bulgular titizlikle değerlendiriliyor. Bu saldırıyı henüz şu ana kadar kimin gerçekleştirdiğine dair bilgi elimizde yok. Böyle bir açıklama da yapılmadı. En kısa zamanda bu saldırılarının arkasında kimin, kimlerin olduğu ortaya çıkarılacaktır.

Olay anında üçüncü dakikasından itibaren ambulanslarımız olay yerine sevk edildi. 32 ambulansla yaralıların taşınması işlemi yapıldı. Ayrıca olay çok kısa süre içerisinde olay yeri inceleme birimleri tarafından kontrol altına alındıktan sonra Ankara Cumhuriyet Başsavcımızın başkanlığındaki 7 kişilik bir savcılar heyeti tarafından bütün detaylarıyla soruşturulmaya başlandı.

SALDIRIYI YAPANLARI MAŞA OLARAK KULLANANLARI DA LANETLİYORUM
Saldırıyı yapanları maşa olarak kullananlar, planlayanlar, bu ve benzeri saldırıların arkasındaki birtakım istihbarat, lojistik, silah ve mühimmat desteklerini ve hatta siyasal destekleri verenleri de lanetlediğimizi çok açıkça ifade ediyorum

Dünyanın hiçbir yerinde, hiçbir terör örgütü üç-beş kişiden müteşekkil bir çete değildir. Bütün bu çetelerin arkasında, bu saydığımız desteklerin zaman içerisinde olduğunu biliyoruz, dünyanın her yerindeki saldırılarda da.

ALÇAKÇA ŞEREFSİZCE HAİNCE BİR SALDIRI
Bu saldırı sadece orada servis otobüslerinin içerisinde bulunan askeri personelimize karşı yapılmış bir saldırı değildir. Bu saldırı çok açık bir şekilde aziz milletimize, milletimizin tamamına karşı yapılmış alçakça, şerefsizce, haince, sinsice yapılmış bir saldırıdır. Bu saldırıyı yapanları lanetliyoruz.Bu saldırının da çok iyi planlanarak yapıldığını açıkça görüyoruz."