CHP'li vekil açlık grevine başladı

Daha önce HDP'li vekillerin Cizre'deki terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonların durması için açlık grevi yapmasından sonra bu kez de CHP Artvin milletvekili Uğur Bayraktutan Artvin'deki maden aramalarını protesto etmek için açlık grevine başladı.

Giriş Tarihi 17 Şubat 2016, 00:00 Güncelleme 17 Şubat 2016, 12:02
CHP’li vekil açlık grevine başladı

İÇİNDEKİLER

Artvin Cerattepe'de yapılacak maden aramasını bahane göstererek halkı provokasyona dahil edip ikinci bir Gezi olayı çıkarmak isteyen gruba güvenlik güçlerince fırsat verilmiyor.

CHP'Lİ VEKİL AÇLIK GREVİNDE
Maden aramasına tepki gösteren CHP Artvin milletvekili Uğur Bayraktutan, PKK'ya yönelik operasyonlara tepki için açlık grevi yapan HDP'li vekillerden rol çalarak açlık grevine başladı. Eylemini Twitter'dan duyuran Bayraktutan, "Artvin'de kan akmasın insanlar zarar görmeden yaşanan vahşet bitsin diye oturma eylemi ve açlık grevine başladım" yazdı.

VALİLİKTEN CHP'Lİ BAYRAKTUTAN'IN SÖZLERİNE YALANLAMA

Artvin Valiliği, Cerattepe mevkisinde vatandaşlarla güvenlik güçleri arasında meydana gelen olaylarla ilgili yazılı açıklama yaptı.
Valilikten yapılan yazılı açıklamada, "Bugün sabah itibariyle ilgili firma tarafından işletilmesi planlanan Cerattepe Bakır Maden sahasına gitme talebi doğrultusunda hem vatandaşlarımızın ve hem de ilgili şirketin güvenliğini sağlamak üzere, kolluk güçlerimizin refakatinde bir çalışma yürütülmüştür. Vatandaşlarımız şundan emin olmalıdır ki, valiliğimizce hiçbir hukuksuzluğa asla müsaade edilmediği gibi, yapılan işlemlerde de tamamen yasal sınırlar içerisinde hareket edilmektedir. Yine bugün bazı internet siteleri, haber portalları ile bazı sosyal medya hesaplarında yer alan Artvin Milletvekili Sn Uğur Bayraktutan tarafından açıklandığı ve Sayın İçişleri Bakanımız Efkan Ala'ya izafeten söylemlendirilen, 'Vurun Geçin' gibi bir tabir ya da talimat asla Valiliğimize iletilmemiştir ve yalandır. Vatandaşlarımızın kamu düzenini bozacak herhangi bir hususa meydan vermeyeceklerini bilmekle beraber, sağduyulu bir yaklaşım içinde bulunmaları hassaten önemlidir ifadelerine yer verdi.