Adım adım takip

DHKP-C'li İsmail Akkol ve Fadik Adıyaman, nefes kesen bir operasyonla yakalandı. İki terörist Akbük'te 2 gün yazlıkta kalırken takip edildi. Didim'den Söke'ye minibüsle giderlerken de yanlarında 2 MİT görevlisi vardı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Şubat 2016 Güncelleme 04 Şubat 2016, 01:44
Adım adım takip

İÇİNDEKİLER

Aydın'ın Söke ilçesinde yakalanan Özdemir Sabancı'nın katili DHKP-C'li İsmail Akkol ile örgütün Lavion Kampı eski sorumlusu Fadik Adıyaman'ın, iki teröristi adım adım izleyen MİT'in operasyonuyla yakalandığı ortaya çıktı. TAKVİM iki teröristin nefes kesen yakalanışlarının detaylarına ulaştı. İstihbarat bilgilerine göre Akkol ve yanındaki teröristler Türkiye'ye dönüp, siyasilere sansasyonel eylem yapma kararı aldı. Akkol, aralarında birlikte yakalandığı Lavrion Kampı eski yöneticisi Fadik Adıyaman'ın da bulunduğu ikisi kadın 5 teröristle birlikte önce Sisam'a geçti.

ÖNCE PARMAK İZİ SONRA DNA
MİT'in adım adım takip ettiği teröristler, buradan da tekneyle Türkiye"ye geldi. Diğer 4 terörist gruptan ayrılırken, Akkol ve Adıyaman, Didim'e bağlı Akbük'teki bir yazlığa yerleşti. Ajanların fark ettirmeden aldığı parmak izleri sayesinde iki teröristten birinin Fadik Adıyaman olduğu anlaşıldı. Ancak Akkol olduğundan şüphelenen kişinin Türkiye'de parmak izi kaydı yoktu. Bunun üzerine Akkol'un Yunanistan'daki parmak izi istendi. İz, Akkol'un yurt dışında kullandığı Cengiz Bayır kimliği ile eşleşti. Parmak izi eşleşmesinden sonra takip devam etti. İkili önceki sabah yazlıktan ayrılıp önce Didim'e gelip Söke'ye giden bir minibüse bindi. MİT görevlilerinden ikisi de minibüse binerken, diğer ekip ise sivil araçla uzaktan takip etti. Minibüste hiç konuşmayan ve tedirgin oldukları gözlenen iki terörist, Söke Otogarı'nda inerek, Eskişehir'e gitmek için ayrı koltuklarda bilet aldı. Bu noktada düğmeye basıldı ve iki terörist kıskıvrak yakalandı. Cep telefonlarını kullanmayan iki teröristin çantalarından roketatar, el bombası, suikast silahı ve çok sayıda mühimmat çıktı.



GİTAR KUTUSUNDAN ÇIKANA BAK!

Türkiye'de suç kaydı olmadığı için parmak izi bulunmayan İsmail Akkol'un kimlik tespiti için annesi ile DNA eşleşmesi yapılacak. Akkol ve Adıyaman'la beraber Didim'e geçen 4 terörist Bodrum'da aranıyor. Akkol ve Adıyaman'ın sorgusuna İstanbul ve Ankara'dan gelen özel ekipler de katıldı.



İsmail Akkol'un, Aydın'daki sorgu sonrası Sabancı Suikastı Davası nedeniyle İstanbul'a gönderilecek.

İhsan KARATAŞ