3 bin 648 Türkmen sınırı geçti

Bayırbucak'ta Rus destekli Esed güçlerinin şiddetli saldırılarıyla kuşatılan Türkmen'den 3 bin 648'i Türkiye'ye alındı.

Giriş Tarihi 01 Şubat 2016, 00:00 Güncelleme 01 Şubat 2016, 19:22
3 bin 648 Türkmen sınırı geçti

İÇİNDEKİLER

Suriye'nin Bayırbucak bölgesinde yaşayan Türkmen ve Araplar, Rus destekli Esed güçlerinin yoğun bombardımanlarına hedef oluyor. Geçtiğimiz günlerde saldırılarını şiddetlendiren rejim güçleri, Yamadi'de sivilleri kuşatma altına aldı. Bunun üzerine sınır bölgesine gelen Türkmen ve Araplar, kontrollü bir şekilde Türkiye'ye alınmaya başlandı.

Başbakanlık AFAD koordinasyonunda Bayır Bucak Türkmenleri için kurduğu AFAD Güveççi Barınma Merkezi ilk misafirlerini kabul etti. 57 hasta/yaralı misafir, tedavileri yapılmak üzere sağlık merkezlerine sevk edildi. Türkmen ve Araplardan 3 bin 648'i Türkiye'ye alındı.

Saldırıların Yamadi kampına da sıçraması üzerine, çoğunluğunu bebek, çocuk, kadın ve yaşlıların oluşturduğu 731 kişilik ilk sığınmacı kafilesi 29 Ocak günü, Yayladağı'nın Pulluyazı köyündeki sınır noktasından ülkemize giriş yaptı. Girişlerin devam ettiği Pulluyazı'da, son 4 günde Türkiye'ye sığınan Suriyeli misafirlerimizin sayısı 3648'e ulaştı. Şuana dek, 57 hasta/yaralı misafirimiz sağlık ekiplerince tedavileri yapılmak üzere sağlık merkezlerine sevk edildi.

AFAD GÜVEÇÇİ BARINMA MERKEZİ İLK MİSAFİRLERİNİ AĞIRLIYOR
Biyometrik kayıt işlemlerinin ardından, ailelerin bir kısmı akrabalarının yanına yerleştirilirken; diğerleri ise, Başbakanlık AFAD'ın Hatay, Gaziantep ve Şanlıurfa'daki barınma merkezlerine sevk ediliyor.

Başbakanlık AFAD'ın Bayır Bucak Türkmenleri için Yayladağı'nda kurduğu Güveççi Barınma Merkezi de ilk misafirlerini kabul etti. Bugün itibariyle 202 kişinin yerleştiği barınma merkezinde alımlar devam ediyor.