PKK'ya destek veren bildiriden desteğini çekti

Selçuk Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nezir Akyeşilmen, "Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi"nin bildirisine verdiği desteği, barışa hizmet etmediği için geri çektiğini duyurdu. Akyeşilmen, birçok öğretim görevlisinin de desteklerini çekeceğini açıkladı.

Giriş Tarihi 13 Ocak 2016, 00:00 Güncelleme 13 Ocak 2016, 14:18
PKK’ya destek veren bildiriden desteğini çekti

İÇİNDEKİLER

Selçuk Üniversitesi (SÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nezir Akyeşilmen, "Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi"nin bildirisine verdiği desteği, barışa hizmet etmediği için geri çekti. Terör örgütüne açık destek veren bu bildiriyi okumadan imza attığını belirten birçok öğretim görevlisinin imzasını çekeceğini başta Boğaziçi, Bilgi, Sabancı ve Koç olmak üzere ilgili üniversite yönetimlerine bildirdikleri öğrenildi.

Akyeşilmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, barış faaliyetlerine destek veren ve bu yönde akademik çalışmalarda bulunan bir bilim insanı olarak "Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi" platformuna ilk etapta destek verdiğini söyledi.

"DESTEĞİMİ GERİ ÇEKMİŞ BULUNUYORUM"
Bildiri metnini dikkatle incelemediğine dikkati çeken Akyeşilmen, "Bildirinin tek taraflı, barışa hizmet etmeyen bir anlayış içerisinde olduğunu sonradan fark ettim. Yayımlanan bildiri dilinin de tek taraflı, dışlayıcı ve ötekileştirici olduğu anlaşılmıştır. Böyle bir ifadenin barışa hizmet etmeyeceği ortadadır. Barışı tersine götürecek, kutuplaşmaya neden olan bu platformun ifadelerine katılmıyorum. Listede isminin çıkarılması için platforma gönderdiğim e-mail gece saat 23.57 itibarıyla sonuçlandı. Desteğimi resmen geri çekmiş bulunuyorum" diye konuştu.

Hakkın şiddetle alınamayacağını belirten Akyeşilmen, şöyle konuştu:

"Son 30 yılda Kürt sorunu şiddetle çözülememiştir. Son üç yıllık barış sürecinin ülkeye kattığı huzur ve istikrar gösteriyor ki sürdürülebilir bir barışın toplum olarak bize kazandıracağı çok şey vardır. Dünyadaki örnekleri de göstermiştir ki eninde sonunda bu tür sorunlar barışçıl yöntemlerle çözülebilmektedir ve çözülmelidir. Barış ve şiddet tek taraflı olmaz, bu nedenle kullanılan dil de tek taraflı, dışlayıcı ve ötekileştirici olmamalı. Böyle bir dilin barışa hizmet etmeyeceğini, tersine kutuplaşmaya hizmet edeceğini düşündüğüm için yararlı bulmuyorum."