Stilopi

PKK, modada Nişantaşı stilini örnek aldı. Silopi'den kaçmaya çalışan teröristler silahlarını bir kenara bıraktı. Etek giyip kadın kılığına girdi Göç edenlerin arasında tüymek isteyen 58 etekli terörist güvenlik güçleri tarafından kıskıvrak yakalandı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Ocak 2016 Güncelleme 09 Ocak 2016, 01:26
Stilopi

İÇİNDEKİLER

PKK, Güneydoğu'daki bazı ilçeler özyönetim adı altında teröre devam ederken, halkın kendilerine destek vermemesi nedeniyle ne yapacağını şaşırdı. Silah ve tehditle bölge halkını zorlayarak destek almaya çalışan teröristler, halkın teröre lanet okumasıyla iyice köşeye sıkıştı. Asker ve polisin ortak operasyonlarıyla ağır kayıplar veren PKK, HDP'nin tüm desteğine rağmen her geçen gün eridi. Özellikle Silopi'de tamamen köşeye sıkışan PKK'lılar çareyi kaçmakta buldu. Ellerinde silah ve terörist kıyafetleriyle dikkat çeken PKK'lılar güvenlik güçlerini atlatabilmek için ise, kendilerine destek veren Nişantaşı'ndan örnek aldı. Silahlarını bırakıp, etek giyen ve örtünüp kadın kılığına giren teröristler bu sayede bölgeyi terk eden sivil halkın arasına girerek ilçeden çıkmayı hedefledi. Ancak 58 terörist Silopi'de güvenlik güçlerince oluşturulan kontrol noktasında yakayı ele verdi. Asker, etek giyip kadın kılığına giren teröristlerin hepsini kıskıvrak yakaladı.

TERÖR İŞBİRLİKÇİLERİ DE YAKALANIYOR
Öte yandan, Silopi'deki operasyonda 15 el payımı patlayıcı imha edildi. Operasyonda 7 av tüfeği, 112 av tüfeği fişeği, 2 bombaatar mühimmatı, el yapımı patlayıcı maksadıyla hazırlanmış 4 tüp, 1 telsiz şarj cihazı, silah bakım malzemesi, 3 gaz maskesi, 18 Kalaşnikof piyade tüfeği fişeği, 1 pusula, 1 dürbün, çok miktarda ilk yardım malzemesi ve örgütsel doküman ele geçirildi. Silopi'de ayrıca, YDG-H gençlik yapılanması içerisinde faaliyet yürüten ve bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık yaptığı tespit edilen bir iş birlikçi yakalanarak gözaltına alındı.

ÖLÜ SAYISI 400'Ü GEÇTİ
Güvenlik güçleri son bir buçuk ay içinde Şırnak'ın Silopi ilçesinde 95, Cizre'de ise 221 Diyarbakır'ın Sur ilçesinde ise 68 teröristin ele geçirildiğini duyurdu. Nusaybin, Derik gibi noktalarda öldürülen teröristlerle beraber ölü PKK 'lı sayısı 400'ü geçti.