Kürkçü'den güvenlik güçlerine hakaret

HDP'li Ertuğrul Kürkçü PKK terör örgütünün Doğu ve Güneydoğu'daki zulmünü görmezden gelerek güvenlik güçlerini öldürmekle ve tehcir planıyla suçladı.

Giriş Tarihi 30 Aralık 2015, 00:00 Güncelleme 30 Aralık 2015, 15:39
Kürkçü’den güvenlik güçlerine hakaret

İÇİNDEKİLER

HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, "Mahşerin dört atlısı dediğimiz açlık, yoksulluk, savaş ve ölüm Türkiye'yi dört bir taraftan kuşatırken, TBMM, üzerindeki bütün görevlerin yerine getirilmesinden elini eteğini çekmiş gözüküyor" dedi.

Kürkçü, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin, bugün karşı karşıya kaldığı büyük ve vahim meselelerin içinden çıkması için TBMM'nin üzerine düşen işlerin hemen hemen hiçbirini yapmadığını savundu.

ASKER VE POLİSE HAİNCE İFTİRA!
Kürkçü, "Özellikle kapımıza dayanmış olan ve büyük bir çatışmanın eşiğine doğru bizi hızla sürükleyen savaş karşısında TBMM işlerin tamamını, eskiden olduğu gibi orduya terk etmiş durumdadır. Zor güçleri, ordu ve polis, bir tek şey bilirler. Bütün sorunları ezerek, bastırarak ve öldürerek çözmektir onların görevi. İş onlara bırakıldığı zaman ölmek ve öldürmekten başka hiçbir şey toplumun gündemini işgal etmez" diye konuştu.

TBMM'nin, bu gidişe dilsiz kalmasının düşünülemeyeceğini belirten Kürkçü, bunun için gereken egemenlik gücünü halen hukuken TBMM'nin elinde olduğunu vurguladı. Sorumluluğun da milletvekillerinin omuzunda olduğuna dikkati çekti.

Kürkçü, güvenlik birimlerinin tenkil ve tehcir planıyla meşgul olduğunu iddiasında bulundu. Ertuğrul Kürkçü, "TBMM'nin de 2016'da silkinerek, milletin kaderini yeniden ele almasını ümit etmek istiyorum. 2016'da sarılacağımız tek ümit bu olarak gözüküyor" dedi.