Güneş doğdu

Kasım Aksoy, 2007'de şehadet şerbetini içti. Vatana emanetinden biri yırtık çoraplı Zeliha, diğeri yalın ayaklı Güneş'ti. Aradan 8 yıl geçti. Türkiye'yi ağlatan o çocuklar büyüdü ve 'Bize sahip çıkan devlet babaya teşekkürler' dedi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Aralık 2015 Güncelleme 24 Aralık 2015, 01:28
Güneş doğdu

İÇİNDEKİLER

Türkiye'nin ağladığı şehit kızları Güneş ve Zeliha, yırtık çoraplarıyla hafızalara kazındı. O çocuklar, devletin desteğiyle yaralarını sardı. Piyade Onbaşı Kasım Aksoy (22), Şırnak'ta 2007 yılında 12 silah arkadaşıyla birlikte şehit olarak Türkiye'yi ağlattı. Şehidin cenazesinde ise tam bir duygu seli yaşandı. Aksoy'un, Güneş (3) ve Zeliha (2) adlı küçük kızları, babalarının cenaze törenine amcaları Ömer Aksoy'un kucağında katıldı. Çocuklardan biri yalın ayaklı, diğerinin çorabı ise yırtıktı. Yokluklar içinde büyüyen Güneş ile Zeliha'nın gözyaşları Türkiye'nin içine yaktı. 2 şehit kızı Türkiye'nin gündemini sarstı. Şehit kızlarının Türkiye'yi derinden etkileyen görüntülerinin ardından Kuzey Irak'ta teröristlere karşı başlatılan operasyon şehit kızı Güneş'in adını taşıdı. Devlet küçük kızlara sahip çıktı, anne Fatma Aksoy maaşa bağlandı. Şehidin adı ise bir okulda yaşatıldı. Aksoy'un şehit olmasının ardından 8 yıl geride kaldı. Gözler ise içimizi yakan Güneş'i aradı. Şanlıurfa'da yaşayan 11 yaşındaki Güneş, babasının isminin verildiği Şehit Piyade Onbaşı Kasım Aksoy Okulu'nda 6. sınıfa giderken, 10 yaşındaki Zeliha ise aynı okulda 4. sınıfa başladı. Çocuklar devletin sağladığı imkanlarla hiçbir sıkıntı yaşamadı. Askerler ise aileyi hiçbir zaman yalnız bırakmadı. Artık çorap ve ayakkabı sıkıntısı yaşamadıklarını söyleyen Güneş, "Devlet babaya minnettarız" diyerek herkesi bir kez daha duygulandırdı.



7 Ekim 2007'de şehit olan Kasım Aksoy'un cenaze törenine, yetim kalan 2 kızı damga vurmuştu. Biri yırtık çoraplı, diğeri yalın ayaklı çocuklar, Türkiye'yi yasa boğmuştu.