Gülen'in doktoru da kaçtı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ'ye yapılan operasyonda 65 kişi için gözaltı kararı olduğu açıklanırken aralarında Gülen'in tansiyonunu ceketi üzerinden ölçerek sosyal medyada alay konusu olan doktoru Kudret Ünal’ın da olduğu 43 kişinin kaçtığı öğrenildi.

Giriş Tarihi 11 Aralık 2015, 00:00 Güncelleme 11 Aralık 2015, 14:10
Gülen’in doktoru da kaçtı

İÇİNDEKİLER

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ana soruşturması kapsamında, Ankara merkezli 10 ilde operasyon başlatıldı.

43 KİŞİ YURTDIŞINA KAÇMIŞ
Operasyon kapsamında Ekrem Dumanlı ve Akın İpek'in de aralarında bulunduğu 65 kişi hakkında gözaltı kararı olduğu, şüphelilerden 43′ünün yurtdışında bulunduğu öğrenildi.

OPERASYON TEPE YÖNETİME
Operasyonunun örgütün 'tepe yönetimi'ne yönelik gerçekleştirildiği belirtilirken, Ankara, İstanbul ve Şanlıurfa'da gözaltına alınanların olduğu öğrenildi.

TUZLUK VEKİL DE GÖZALTINDA
Tuzluk eski vekil İlhan İşbilen de İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Sabah saatlerinde gözaltına alınan İşbilen, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. İşbilen gazetecilerin "Neden gözaltına alındınız" sorusuna "Klasik sorular bunlar. Biraz başka soru sorun" yanıtını verdi. İşbilen, sağlık kontrolünün ardından emniyete götürüldü. İşbilen'in Ankara'ya gönderileceği öğrenildi.

FETULLAH GÜLEN'İN DOKTORU KAÇTI

Polis, operasyon kapsamında bir dönem Fetullah Gülen'in doktorluğunu yapan Kudret Ünal'ı da gözaltına almak için Beylikdüzü'ndeki iş yerine gitti. Kapıyı çalan polis, açan olmayınca çevrede bir süre araştırma yaptıktan sonra olay yerinden ayrıldı.