Muhammed Ali Trump'a tepki gösterdi

Efsane boksör Muhammed Ali, "Amerika'ya müslümanları almayalım" diyen başkan adayı Donald Trump'a tepki gösterdi. Muhammed Ali, Amerikan başkanlığına adaylığını açıklayan Donald Trump'ı eleştirdi ve bazı başkan adaylarının yaptıkları açıklamalarla insanları İslam dinini öğrenmekten soğuttuğunu ifade etti.

Giriş Tarihi 10 Aralık 2015, 00:00 Güncelleme 10 Aralık 2015, 16:00
Muhammed Ali Trump’a tepki gösterdi

İÇİNDEKİLER

Muhammed Ali, Trump'ın 'Müslümanların ülkeye girişini yasaklayalım' çıkışına "Müslümanlar, İslam'ı kendi çıkarları için kullanmaya çalışanlara karşı çıkmalı" diyerek yanıt verdi.

MÜSLÜMANLAR IŞİD'İN VAHŞİ OLDUĞUNU BİLİYOR
IŞİD'in eylemlerini de kınayan ünlü boksör, "Gerçek Müslümanlar kendilerini Cihatçı olarak tanımlayan bu grupların merhametsiz vahşiliğinin dinin özüne ters düştüğünü biliyor" dedi.

Ali sözlerine, "Bu katiller, İslam'ın özü hakkındaki düşünceleri saptırıyor" diye konuştu.

"IŞİD'İN İSLAM'LA BİR İLGİSİ YOK"
Kasım ayında Fransa'nın başkenti Paris'te yaşanan ve 130 kişinin ölümüne neden olan saldırılarla, Kaliforniya'nın San Bernardino kasabasında 14 kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan silahlı saldırıları da kınayan Muhammed Ali, "Ben de Müslümanım ve açıkça söyleyebilirim ki, Paris'te, San Bernardino'da ya da başka yerlerde masum insanların öldürülmesinin İslami hiçbir tarafı yok" dedi.