Zekeriya Öz'ün masrafları Koza'dan

Koza İpek Holding'e atanan kayyumlar FETÖ mensubu eski savcı Zekeriya Öz'ün 17 Aralık'tan hemen önce holdinge ait Marmaris'teki 5 yıldızlı Angel's Peninsula Hotel'de kaldığı ve 33 bin liralık masrafın holdinge fatura edildiğini ortaya çıkardı.

Giriş Tarihi 04 Aralık 2015, 00:00 Güncelleme 04 Aralık 2015, 14:28
Zekeriya Öz’ün masrafları Koza’dan

İÇİNDEKİLER

Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliği kararıyla kayyum atanan Koza İpek Holding kayıtlarında yapılan inceleme devam ederken, çok çarpıcı bir belge ilk kez günyüzüne çıktı. Meslekten ihraç edilen eski Ergenekon savcısı Zekeriya Öz'ün, 17/25 Aralık 2013'teki operasyonlardan kısa bir süre önce, Koza Holding'e ait Marmaris'teki 5 yıldızlı Angel's Peninsula Hotel'de kaldığı anlaşıldı.

105 metrekarelik, masajlı, havuzlu villa tipindeki 2109 numaralı odada kalan Öz'den para alınmadığı ve 33 bin liralık masraflarının holdinge fatura edildiği ortaya çıktı. Otelin CEO'su HASAN Burak Sertcan tarafından otel sistemine atılan bilgi notunda, misafirden ödeme talep edilmeyeceği ve "isterse Burak bey kendisine bilgi verecek" ifadelerinin yazılı olduğu görüldü.

ADI HASAN S. YAZILDI
Milliyet'in ulaştığı belgelere göre Öz, meslekten ihraç edilmeden önce 30 Haziran 2013 tarihinde Koza İpek Holding şirketlerinden ATP Koza Turizm Seyahat ve Tic. A.Ş.'ye ait Marmaris Burunucu mevkii Turgut Köyü'nde faaliyet gösteren Angel's Peninsula Hotel'e giriş yaptı.

Otelin kayıtlarına göre Öz'ün rezervasyon formunda misafir ismi Hasan S. olarak yazıldı. Otel kayıtlarına ilişkin rezervasyon formunun hesap bilgisi kısmında "Burak beyden rezervasyonu" yazıldığı, notlar bölümünde ise "Zekeriya Öz"ün adına yer verildiği görüldü. Belgelere göre Öz'ün, otelin 2109 numaralı odasında konakladığı görüldü. Belgelere göre Öz, Kıbrıs'ta oturduğu yazılan Hasan S. adına otelin villa havuzlu tipindeki 2109 numaralı odasında yarım pansiyon olarak konakladı. Otelin ada bölümünde bulunan 105 metrekarelik iki katlı, balkonlu, özel teraslı, deniz manzaralı villada; oturma odası, çocuk yatak odası, banyo, ebeveyn yatak odası, yüzme havuzu ve masaj alanı bulunduğu anlaşıldı.

KAYITLARI SİLEMEDİLER
Belgelere göre Öz'le birlikte villa havuzlu odada bir yetişkin ile üç çocuk daha konakladı. Öz'ün, 30 Haziran-8 Temmuz 2013 tarihleri arasındaki toplam 33.881,38 TL'lik harcama bedeli, Angel's Peninsula ATP Koza Turizm Seyahat ve Tic. A.Ş. tarafından Necatibey Cad. No: 56/B Demirtepe Ankara adresindeki Koza İpek Holding A.Ş.'ye "E 494925" numarası ile fatura edildi.

Otel kayıtlarına ulaşılmasının ardından bazı otel çalışanlarının Ankara Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde ifade verdiği de öğrenildi. Alınan bilgiye göre otel çalışanlarının ifadelerinde, şunları anlattığı öğrenildi:

"Otelimizde protokolden birçok misafir kalır. Bunların ücreti Hasan Burak Sertcan'ın ve diğer yöneticilerin talimatı ile Koza Holding'in ve ATP Koza Turizm'in adına fatura düzenlenerek ödeme yapılır. Bunların ücretlerini Koza Holding'e bağlı şirketler öder. 30 Haziran 2013 tarihinde otelimize Hasan S. kimliği ile giren kamuoyunca çok iyi bilinen meşhur savcı Zekeriya Öz isimli şahıs, 8 Temmuz 2013 tarihine kadar otelimizde konaklamış, şahıs kendisi hiçbir ücret ödememiş, konaklama faturası 494925 seri ve sıra nolu fatura ile Koza İpek Holding A.Ş. tarafından konaklama bedeli, ekstra harcama bedeli ve diğer harcamalardan oluşan toplam 33.881,38 TL'lik fatura ödenmiştir. Biz ön büroda Fidelio isimli programı kullanmaktayız. F. hanımın talimatı ile bu verileri değiştirmeye çalıştıklarını duydum. Ancak kullanmakta olduğumuz Fidelio programı buna izin vermemekteydi ve yapamadılar."

Kaynak: Milliyet