Türkmenlere destek Sol'un zoruna gitti

Konya Selçuk Üniversitesi'nde bir grup öğrencinin Bayırbucak Türkmenlerine destek vermesi DHKP-C'nin yayın organı gibi çalışan Sol gazetesinin zoruna gitti. Dahil olduğu marjinal grubun üniversitelerdeki zorbalığını ve protestolarını görmezden gelen Sol, öğrencilerin destek eylemi için 'şeriatçı gösteri' ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 24 Kasım 2015, 00:00 Güncelleme 24 Kasım 2015, 09:38
Türkmenlere destek Sol’un zoruna gitti

İÇİNDEKİLER

Rusya ve Suriye diktatörü Beşşar Esed, Bayırbucak'a saldırarak, terör örgütü PKK'nın Suriye kolu PYD'nin ABD desteğiyle hayata geçirmeye çalıştığı Kürt kantonları planına destek veriyor.

Son bir haftadır süren yoğun saldırılarda, "Burası ikinci Çanakkale'dir. Kanımızın son damlasına kadar da olsa Türkmen Dağı'nı terk etmeyeceğiz. Çanakkale geçilmez" sözleriyle büyük mücadele veren Türkmenlere, Türkiye'den de destek eylemleri yapılmaya başlandı.

TEKBİRLER EŞLİĞİNDE TÜRKMENLERE DESTEK

Konya Selçuk Üniversitesi yerleşkesinde toplanan gençler, tekbir sesleri eşliğinde Bayırbucak Türkmenlerine destek eylemi gerçekleştirdi. Grup ayrıca, "Yaşasın ümmet dayanışması", "Kanımız aksa da zafer İslâmın" ve "Katil Esed Suriye'den defol" sloganları attı.

SOL'A BATTI
Bayırbucak Türkmenleri için yapılan eylem, Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın katili terör örgütü DHKP-C'nin bülteni gibi yayın yapan Sol'a rahatsızlık verdi.

Eylemi 'şeriatçı gösteri' başlığıyla duyuran Sol, aralarında İHH, MTTB, Anadolu Öğrenci Birliği, Davet ve Kardeşlik Vakfı'nın da bulunduğu grup için "gerici oluşum" şeklinde skandal bir ifade kullandı.