PKK'lı Kalkan'dan itiraf gibi açıklama

PKK terör örgütünün ele başlarından Duran Kalkan Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılan operasyonların 'final seviyesinde mücadele' olduğunu belirterek örgütün çöküşünü itiraf etti. Önümüzdeki kış daha da zor duruma düşeceklerini belirten Kalkan bölge halkının kendilerine yardım etmediğini söyledi.

Giriş Tarihi 19 Kasım 2015, 00:00 Güncelleme 19 Kasım 2015, 11:11
PKK’lı Kalkan’dan itiraf gibi açıklama

İÇİNDEKİLER

Terör örgütü PKK'nın yayın organlarından Med Nuçe Televizyonu'ndan konuşan terörist başı Duran Kalkan, AK Parti'nin kendilerine yönelik operasyonlarına direnişle yanıt vereceklerini söyledi.

Kürtlerin katledileceği imasında bulunan örgütün ele başı Kalkan, "Gerçekten de final düzeyinde bir büyük mücadele yaşanıyor. Önümüzdeki kış dönemi böyle büyük bir mücadeleye sahne olacak. AKP kendisine verilen görev ve faşist kültürel soykırım siyaseti çerçevesinde bizi halk olarak, hareket olarak imha ve tasfiye etmek için her türlü saldırısını yürütecek" diye konuştu.

"HENDEK KAZACAĞIZ DİRENECEĞİZ"
Kürt halkının kendilerinin yanında olacağını sanan Kalkan sözde direnişlerini sürdüreceklerini belirterek şöyle devam etti: "Bir bütün olarak direneceğiz, ev ev, sokak sokak, mahalle, kasaba kasaba, dağ dağ, vadi vadi direneceğiz. Gençlik direnecek, kadın direnecek, 7'den 70'e halk direnecek. Barikat da kazacağız, hendek de, sokak başında direneceğiz, vadide direneceğiz, dağda direneceğiz. Halk direnecek, gerilla direnecek, yurtdışındaki insanlarımız direnecek, zindandakiler direnecek."

"KÜRDİSTAN YALNIZ BIRAKILIYOR KÜRT HALKI DESTEK VERMİYOR"
Bir yerde saldırı olduğunda bütün şehirler ayağa kalkması gerektiğini savunan PKK Yürütme Komitesi üyesi Kalkan şehirlerdeki örgüt mensuplarına da çağrıda bulundu. Kalkan, "Türkiye metropollerindeki devrimci demokratik güçler destek vermeli; Adana'da, Mersin'de, Antep'te, Çukurova'da, İstanbul'da bu destekler büyümeli. Kürdistan yalnız bırakılıyor, Kürt direnişi yalnız bırakılıyor. Halbuki bugün Cizre, Gever, Farqin, Nusaybin, Varto geçen kışın Kobane'sidir. Bu kasabalar özgür Kürdün ve demokratik insanlığın kalbinin attığı yerlerdir" ifadelerini kullandı.