Oramar destanı!

Dağlıca'da Oramar Tepesi'ni teröristlerden temizleyen Mehmetçik destan yazdı. Askerlerin, 'Türk bayrağını tepeye dikmeden dönmeyiz' mesajı ise herkesi ağlattı!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Kasım 2015 Güncelleme 19 Kasım 2015, 02:18
Oramar destanı!

İÇİNDEKİLER

Kahraman Türk askeri destan yazdı! Piyade Kurmay Yarbay İlker Çelikcan, 6 Eylül'de Dağlıca'da, 15 silah arkadaşıyla birlikte şehit oldu. 27 Eylül'de Hakkari'nin Dağlıca ve Yüksekova kırsalında başlatılan kapsamlı operasyona Şehit Yarbay Çelikcan'ın adı verildi. Bolu ve Kayseri Tugayları'nın komandoları ve Özel Kuvvetler timlerinin katıldığı 40 gün süren harekâtın sonunda, 7 Kasım itibariyle 119 teröristin öldürüldüğü açıklandı. Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında bu konuyla ilgili bir anekdot anlattı. İş o anekdotun en özel kısmı:

'GAYET İYİYİZ, YORULMADIK'
Türkiye'nin seçim sonuçlarını konuştuğu 2 Kasım tarihinde, Tümgeneral Aksakallı, Dağlıca'dan bölgedeki tabur komutanlarıyla yaptığı telsiz konuşmasında, "Çok çetin koşullarda kahramanca çarpışıyorsunuz, yoruldunuz" diyor ve arazideki timleri değiştireceğini, kuvveti tazeleyeceğini söylüyor. Karşıdan gelen yanıt olumsuz oluyor. Subaylar, "Hayır komutanım, biz gayet iyiyiz. Yorulmadık. Timler, işimizi bitirmeden inmek istemiyor. Görevi tamamlamayıp bayrağımızı o tepeye dikmeden dönmeyeceğiz" diyorlar. Bordo Bereliler'in komutanı bu cevap üzerine gözyaşlarını tutamıyor ve "Tamam" diyor. Bu görüşmeden 3 gün sonra, 5 Kasım'da da Oramar Tepe PKK'lılardan temizleniyor.

ERDOĞAN, DAVUTOĞLU VE AKAR'IN GÖZYAŞLARI
Tümgeneral Zekai Aksakallı, tabur komutanları ile yaptığı telsiz konuşmalarının kaydını Ankara'ya, Genelkurmay Karargahı'na gönderiyor. Kaydı dinleyen Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar da duydukları üzerine gözyaşlarını tutamıyor. Ve kaydın yer aldığı dosyayı Cumhurbaşkanı ve Başbakan ile paylaşıyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu, güvenlik toplantısının yapıldığı 5 Kasım Perşembe günü, Çankaya Köşkü'nde konuşma kayıtlarını dinliyor. Genelkurmay Başkanı aynı telsiz konuşmalarını Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a da sunuyor. Erdoğan ve Davutoğlu'nun tepkileri de komutanlar ile aynı oluyor. Devletin zirvesindeki iki isim de telsiz konuşmalarını dinlerken gözyaşlarını tutamıyor.