Avni'nin Kaynak'ı tükendi

FETÖ'nün para kasası olan Kaynak Holding'e, kayyum atandı. Ancak Fethullah Gülen'in Twitter'daki paralel yalancısı Fuat Avni, söz konusu operasyonu atladı. Her gelişmeyi önceden haber veren Fuat Avni, bu kez ortaya çıkmadı!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Kasım 2015 Güncelleme 19 Kasım 2015, 08:53
Avni’nin Kaynak’ı tükendi

İÇİNDEKİLER

Fethullah Gülen, Pensilvanya'daki malikanesinden Paralel Çetesi'ne talimatlar verdi. Onlardan biri de Kaynak Holding'di. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın kararı doğrultusunda Kaynak Holding'e Paralel Yapı'ya maddi çıkar sağladığı gerekçesiyle kayyum atandı. Holdingin 19 şirket, 1 vakıf ve 1 derneğine atanan kayyumlar dün sabah 07.00 itibariyle polisler eşliğinde göreve başladı. Kaynak Holding'in Bağcılar'daki merkez binasının yanı sıra Bayrampaşa ve Üsküdar'daki adreslerine de giden kayyumlara, polisler eşlik etti. Ancak Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) lideri Fethullah Gülen'in sosyal medya sitesi Twitter'daki paralel yalancısı olan Fuat Avni, operasyonu atladı. Her operasyonu önceden haber veren Fuat Avni, bu kez ortaya çıkmadı. Seçim sonrası sırra kadem basan Fuat Avni'den operasyonla ilgili tek satır mesaj gelmedi. Öte yandan kayyum olarak atanan İmran Okumuş, Sezai Çiçek, Hüseyin Yaşar, Aytekin Karahan, Ertuğrul Erdoğan, İsmail Gülen ve Levent Küçük'ün yöneteceği şirketler şunlar: "Kaynak Holding, Sürat Sigorta, Sürat Turizm Organizasyon Hizmetleri, Nüans Turizm Tanıtım ve Reklamcılık, Çağlayan Basım Yayın Dağıtım Ambalaj Sanayi ve Ticaret, Işık Yayın Ticaret, NT Kitap Kırtasiye Büro Malzemeleri Pazarlama ve Turizm, Sürat Eğitim Araçları ve Büro Mobilya Sistemleri, Sürat Basım Yayın Reklamcılık ve Eğitim Araçları Sanayi, UTT Yayıncılık ve Eğitim Gereçleri Ticaret, Gökkuşağı Pazarlama Dağıtım ve Ticaret, Sürat Kargo Lojistik ve Dağıtım Hizmetleri, Sürat Lojistik, Sentries Telif Lisans, Sürat Bilişim Teknolojileri Sanayi, Venero Bilişim Sanayi, İtina Gıda İçecek ve Temizlik Malzemeleri, Baran Tarım ve Hayvancılık Sanayi."

SUÇLAMA: TERÖRİZMİ FİNANSE ETMEK
Kaynak Holding'e yöneltilen suçlamalar ise şunlar: FETÖ/PDY Terör Örgütü adına faaliyette bulunmak, kara para aklamak, vergi kaçakçılığı, terörizmin finansmanı hakkındaki kanuna muhalefet, terörizmi finanse etmek, yasa dışı terör örgütü oluşturmak, oluşturulan bu örgütün yöneticisi ve üyesi olmak.

19 şirket, 1 vakıf ve 1 derneğe atanan kayyumlar, dün sabah polisler eşliğinde göreve başladı. Çevik Kuvvet ekipleri Kaynak Holding'in Bağcılar, Bayrampaşa ve Üsküdar'daki merkezleri önünde yoğun güvenlik önlemleri aldı.

Kaynak Holding'de daha önce de Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından geniş çaplı araştırma yapılmıştı. Holdingdeki belgelere el konulmuştu.