TBMM'de 26. Dönem 1. Yasama Yılı'nın açılışı kapsamında yeminini eden CHP'li Sezgin Tanrıkulu Fransa'da yaşanan saldırı için 1 dakikalık saygı duruşu teklifinde bulundu. Meclis'e geçici başkanlık yapan Deniz Baykal, Tanrıkulu'nun bu önerisini reddetti.
26. Dönem 1. Yasama Yılı'nın açılışı kapsamında TBMM Genel Kurul'da başlayan yemin töreni devam ediyor.
Meclis'in en yaşlı üyesi olarak oturumu yöneten TBMM Başkanı Deniz Baykal andını içtikten sonra CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ayağa kalkarak bir öneride bulundu.
Tanrıkulu, yemin töreninden önce Fransa için 1 dakikalık saygı durşunda bulunulmasını önerdi. Deniz Baykal, hükümet kurulmadığı için bu önerinin kabul edilemeyeceğini belirtti.
İLK ÖNCE ENGELLİ MİLLETVEKİLLERİ YEMİN ETTİ Meclis'te ilk önce engelli milletvekilleri yemin etti. İlk yemin eden vekil ise AK Parti Bursa Milletvekili Bennur Karaburun oldu. Karaburun, yeminine besmele ile başladı.