Eşsiz muayene

Türk Silahlı Kuvvetleri Sağlık Yeteneği Yönetmeliği, önceki gün yayımlandı. Eşcinsellere muayene sırasında 'Askerliğe elverişsiz' raporu alabilmesi kolaylığı getirildi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Kasım 2015 Güncelleme 14 Kasım 2015, 00:01
Eşsiz muayene

İÇİNDEKİLER

Türkiye'de pek çok kez gündeme gelen askerlik yükümlüsü gençlerin askere gitmeden önce yaşadığı sıkıntılar, yeni bir düzenlemeyle son buldu. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Sağlık Yeteneği Yönetmeliği, Resmi Gazete'de önceki gün yayımlandı. Böylece 1986'da yayımlanan önceki yönetmelik yürürlükten kaldırıldı. Yeni yönetmelik ile "Çıplaklık" şartı kaldırıldı.

RAPOR HEMEN VERİLECEK
Eşcinsellerin "Askerliğe elverişsiz" raporu alabilmeleri için "Fotoğraflı kanıt" sunmalarının talep edilmesi çok tartışılmıştı. Yönetmelikte 2013'te yapılan değişiklikle bu uygulamanın önüne geçilmişti. "Cinsel kimlik ve davranış bozuklukları" başlığı getirilmişti. Şimdi bu düzenleme de güncellendi ve eşcinselliğin "Tüm yaşamlarında ileri derecede belirgin olması" şartı kaldırıldı. "Cinsel tutum ve davranışlarının askerlik ortamında uyum ve işlevsellik sorunu yaratan ya da yaratacağı değerlendirilen olgular" biçiminde değiştirildi. Böylece eşcinsellerin askerlik muayenesi sırasındaki davranışları "Askerliğe elverişsiz" raporu verilmesinde yeterli olacağı belirtildi.