HDP'den tehdit: Bu ateş bütün ülkeyi yakar

Her fırsatta terör örgütleriyle aralarındaki ilişkiye vurgu yapan HDP yine tehditler savurdu. PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, HDP Genel Merkezi'ndeki basın toplantısında Silvan'daki son duruma ilişkin provoke edici açıklamalarda bulundu. Silvan'da yaşananları tehlikeli bir oyuna benzetti ve bu ateş bütün ülkeyi yakar diyerek tehditler savurdu.

Giriş Tarihi 13 Kasım 2015, 00:00 Güncelleme 13 Kasım 2015, 18:57
HDP’den tehdit: Bu ateş bütün ülkeyi yakar

İÇİNDEKİLER

PKK'nın siyası kanadı HDP Parti Sözcüsü Bilgen yine haddini aşan açıklamalar yaparak Türkiye'yi tehdit etti. Bilgen, "Silvan'da son derece tehlikeli bir oyun oynanıyor. Ne yazık ki Silvan'da yanan ateş, düştüğü yeri değil bütün ülkeyi yakabilecek bir nitelik, özellik taşıyor." diyerek açıkça Türkiyeyi tehdit etti.

HDP'li Bilgen, Silvan'da bölge halkını terör baskısından kurtarmak için düzenlenen operasyon hakkında provoke edici sözleriyle konuşmasına devam ederek, güvenlik kuvvetlerine silah sıkan teröristleri savundu ve devleti suçladı.

İşte HDP'li Bilgen'in o açıklaması: "Cumhuriyet tarihinin galiba en uzun sokağa çıkma yasağı uygulamasına bu hükümet yani seçilmemiş, geçici hükümet bu tarihi utanca imza atmış oldu. Bu asla kabul edilebilir bir durum değil. Biz Silvan'da yaşananları doğrudan doğruya sivil halka yönelik bir katliam girişimi ve oraya giden eş başkanımız da dahil olmak üzere milletvekillerimize yönelik öldürmek kastıyla atılan bir adım ve öldürmeye teşebbüs girişimi olarak tarif ediyoruz. Gaz fişeklerinin hangi yükseklikte atılacağı, nasıl kullanılacağına dair kendi iç düzenlemelerini dahi dikkate almayan doğrudan eş başkanı hedef alan bir saldırının olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu.