Bakan açıkladı: O vali için müfettiş gönderildi

İçişleri Bakanı Altınok, Manisa Valisi Bektaş hakkında, "İnceleme ve gerekiyorsa soruşturma yapmak üzere" mülkiye müfettişi görevlendirdiğini açıkladı

Giriş Tarihi 13 Kasım 2015, 00:00 Güncelleme 13 Kasım 2015, 17:02
Bakan açıkladı: O vali için müfettiş gönderildi

İÇİNDEKİLER

İçişleri Bakanı Selami Altınok, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş hakkında, "İnceleme ve gerekiyorsa soruşturma yapmak üzere" mülkiye müfettişi görevlendirdiğini bildirdi.

İçişleri Bakanı Altınok, "Paralel Devlet Yapılanması" operasyonunda gözaltına alınan kadınlara kelepçe takılmasına ilişkin, İl Emniyet Müdürünün geçici olarak açığa alındığını ve hakkında soruşturma başlatıldığını anımsatarak, "Buraya bir mülkiye müfettişi ve polis müfettişi görevlendirdik. Valiliğin yaptığı açıklama ve yine emniyetin kelepçe işlemi ile alakalı ayrıca il valisi ile alakalı inceleme ve gerekiyorsa soruşturma için mülkiye müfettişi görevlendirdik" dedi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin bir hukuk devleti olduğunu vurgulayan Altınok, "Hukuk devleti bütün vatandaşlarına eşit davranmayı gerektiren, bütün vatandaşlarının hukuk içinde eşit olduğu devlet anlayışıdır" ifadesini kullandı.

İnsanların yaşam tarzlarının, kılık kıyafetlerinden ari tutulması gerektiğini belirten Bakan Altınok, herkesin hukuk önünde eşit olması ve eşit tutulması gerektiğine dikkati çekti.

İçişleri Bakanı Altınok, "Yapılan açıklamayı İçişleri Bakanlığı olarak biz de tasvip etmiyoruz. Gerekli soruşturmayı ve uyarıyı valiliğimize yapıyoruz. Konuyu inceleyip, gerekirse soruşturması için mülkiye başmüfettişi görevlendirdik" diye konuştu.

Altınok, gözaltına alınan kadınlara kelepçe takılmasına ilişkin, İl Emniyet Müdürü ve diğer emniyet görevlileri hakkında araştırma ve soruşturma yapmak üzere, bir mülkiye başmüfettişi ile bir polis müfettişini görevlendirildiğini kaydetti.