Öz'e 200 bin TL'lik tazminat davası

Giriş Tarihi 11 Kasım 2015, 00:00 Güncelleme 11 Kasım 2015, 01:36
Öz’e 200 bin TL’lik tazminat davası

İÇİNDEKİLER

Emekli Albay Dursun Çiçek, şu an firari olan eski Ergenekon savcısı Zekeriya Öz hakkında toplam 200 bin liralık maddi ve manevi tazminat davası açtı. Çiçek, Yargıtay'da temyiz sürecinde olan Ergenekon davasında müebbet, Balyoz davasında ise 16 yıl hapis cezasına çarptırılmış, daha sonra Balyoz davasında yeniden yapılan yargılamada beraat etmişti. İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvuran Çiçek, kendisini hukuksuz şekilde 3 kez tutuklattığını ve 5 yıl tutuklu kalmasına neden olduğunu belirttiği firari Öz hakkında yasa gereği davayı Maliye Bakanlığı'na açtı. Çiçek, asıl davalı Öz'den 100 bin lira maddi, 100 bin lira manevi olmak üzere toplam 200 bin lira tazminat talep etti. Ergenekon davasında İrticayla Mücadele Eylem Planı'nı hazırlamakla suçlanan ve bu belgeye Paralel iftira çetesi tarafından adının yazılarak ıslak imzasının taklit edildiğini savunan Cemil Çiçek dilekçede özetle şöyle dedi:

'LEHTE DELİLLERİ KARARTTI'
"Anayasa Mahkemesi, benimle birlikte eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ve gazeteci Mustafa Balbay hakkında verdiği "hak ihlali" kararları ile haksızlığı tescilledi.
Sahte belgede bana ait hiçbir fiziki ve dijital iz yok. Böyle bir sahte belge, tutuklama kararlarına gerekçe olamaz.
Zekeriya Öz masum olduğumu bildiği halde hakkımda tutuklama taleplerinde bulunarak yıllarca mağdur olmama neden olmuştur. Özgürlük ve adil yargılanma hakkımızı ihlal etmiştir. Özellikle lehimdeki delilleri karartmıştır. Altında ıslak imzamın olduğu iddia edilen belge kesinlikle tarafımdan hazırlanmamıştır.
Öz, taklit imza hakkında bilimsel esaslara aykırı bilirkişi raporu düzenlemesi için Adli Tıp Kurumu'na bizzat giderek yetkililere baskı yapmıştır.
Zekeriya Öz Paralel Yapı örgütünün üyesi olmakla suçlanmış, hakkında soruşturma ve dava açılmıştır. Bu davalar nedeniyle hakkında yakalama kararı çıkarılınca da adaletten kaçarak yurt dışına firar etmiştir."

SABAH