FETÖ'nün korsan gazetelerine baskın

Özgür Bugün ve Özgür Millet isminde korsan gazete basan Feza Gazetecilik tesislerine polis baskın düzenledi...

Giriş Tarihi 11 Kasım 2015, 00:00 Güncelleme 12 Kasım 2015, 02:20
FETÖ’nün korsan gazetelerine baskın

İÇİNDEKİLER

İpek Koza Grubu gazetelerine kayyum atanması ardından, Bugün ve Millet gazetelerinde çalışan FETÖ sempatizanı sözde gazeteciler, örgütün propagandasını yapan alternatif korsan gazete çıkarmıştı. Özgür Bugün ve Özgür Millet adıya çıkardıkları gazetede FETÖ propagandasına devam ediyorlardı...

POLİS OPERASYON DÜZENLEDİ
Kayyuma devredilen İpek Koza Basın A.Ş şirketi, marka hakkı ellerinde bulunan Bugün ve Millet gazetelerinin taklidi şekilde Özgür Bugün ve Özgür Millet gazetelerinin hazırlandığını ve Zaman gazetesinin matbaasında bu gazetelerin basıldığı gerekçesiyle Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığına şikayette bulundu.

Başlatılan soruşturma kapsamında savcılık, Feza Gazetecilik tesislerinde arama yapılmasına karar verilmesi için mahkemeye başvurdu.

Bakırköy 3. Sulh Ceza Hakimliği tarafından verilen kararda, matbaada saat 21:00 ile 05.00 arasında bir defaya mahsus olmak üzere söz konusu korsan yayınların basılıp basılmadığının tespit edilmesi istendi. Kararda basıldıysa nüshalarına el konulmasına hükmedildi.

FETÖ ÜYELERİ POLİSE MUKAVEMET GÖSTERDİ
Yenibosna'daki matbaa tesislerine polis savcılık kararı gereği baskın yaptı. Gülen terör örgütü mensuplarının ise polise mukavemet gösterdikleri, savcılık kararına da direndikleri bildirildi.

KORSAN GAZETELERİ AYDIN DOĞAN BASMIŞTI
Bugün ve Millet gazetelerine kayyum atanmasının ardından hukuku hiçe sayarak korsan şekilde Özgür Bugün ve Özgür Millet gazetelerini çıkaran FETÖ sempatizanlarına Aydın Doğan da destek olmuştu. Aydın Doğan, savcılık kararına rağmen korsan gazeteler için kendi matbaa tesislerini terör örgütüne tahsis etmişti...

"KAMYONDA 12 KASIM TARİHLİ ÖZGÜR BUGÜN GAZETESİ ELE GEÇİRİLDİ"
Millet gazetesi Sorumlu Müdürü ve şirket avukatı Olcay Kaan, Feza Gazetecilik AŞ'de yapılan aramaya ilişkin, ''Kamyonda 12 Kasım tarihli Özgür Bugün gazetesi ele geçirilmiştir. Bununla alakalı polis arkadaşlarımız çalışmalarını yapıyorlar'' dedi.

Bakırköy 3. Sulh Ceza Hakimliği'nin kararı doğrultusunda, Özgür Bugün gazetesinin basımının gerçekleştirildiği iddiasıyla Yenibosna'daki Feza Gazetecilik AŞ basım yerindeki arama sürüyor.

Millet gazetesi Sorumlu Müdürü ve şirket avukatı Olcay Kaan, gazetecilere yaptığı açıklamada, İpek Koza Medya Grubu'nun markası olan Millet ve Bugün gazetelerinin taklitlerinin yapıldığını, bunlarla ilgili alınan karara istinaden Zaman gazetesinin alt bölümünde arama gerçekleştirildiğini söyledi.

Arama esnasında çok ciddi badireler atlattıklarını öne süren Kaan, ''Arkada kamyonda 12 Kasım tarihli Özgür Bugün gazetesi polisler tarafından ele geçirilmiştir. Bununla alakalı polis arkadaşlarımız çalışmalarını yapıyorlar. Aracı emniyet altına aldılar, kimseyi de yaklaştırmıyorlar'' ifadesini kullandı.

Bu arada, açıklama sırasında kurum çalışanları Kaan'a tepki gösterdi.