FETÖ dershanelerini 80 TL'ye devretti

FETÖ'nün finansörü Akın İpek'in şirketlerine kayyum atanmasının ardından, FETO’yü de kayyum korkusu sardı! Milyon dolarlık okul ve dershaneler, düşük maaşla çalışan ‘güvenilir’ kişilere 80 Türk Lirası gibi 'yok artık' dedirtecek fiyatlarla devredildi.

Giriş Tarihi 11 Kasım 2015, 00:00 Güncelleme 11 Kasım 2015, 10:39
FETÖ dershanelerini 80 TL’ye devretti

İÇİNDEKİLER

Paralel yapı şimdi de himmet ve haksız kazançlarını gizlemek için kayyum oyununa başladı! Okullarını isimleri deşifre olmamış maaşlı personeline devreden FETÖ, koca bir okulu 80 liraya satmış. Ancak sadece kağıt üzerinde!

Hükümete yönelik 17-25 Aralık darbe girişiminden sonra asıl amacı gün yüzüne çıkan ve kumpaslar, yasa dışı dinlemeler ve fişlemeleri bir bir ortaya çıkınca haklarında onlarca dava açılan paralel yapı himmet ve haksız kazançla elde ettiği malları hülle yapmaya başladı. Yargı kararlarıyla şirketleri ve dershaneleri elinden gitmeye başlayan paralel yapıyı panikleyince tıpkı 2004te Cem Uzan'ın yaptığı gibi okulları devirle maskelemeye çalıştı.

SADECE KAĞITTA DEVREDİLDİ
Adli makamlar tarafından yapılacak soruşturma ve operasyonların önüne geçmek, bu okullara yeniden öğrenci kazanabilmek için paralel yapı okulların bazılarını satışa çıkardı. Ancak bu satış bilinenden çok farklıydı. Zira okullar yine kendi adamları olan ancak sıradan maaşlı insanlar üzerine üç kuruşa devredildi. Ancak buraya kadar normal gözüken bu devir sırasında okullara biçilen değer ise 'bu kadar da olmaz' dedirtti. Paralel yapı ve onun destekçilerinin sahibi olduğu okulların satış ve devir fiyatları 80 TL'ye kadar düştü, yapılan operasyonlarda tuhaf el değiştirmeler saptandı. Adeta yemek parasına 400-500 öğrencisi olan milyon dolarlık okullar sıradan kişilere sadece kağıt üzerinde devredildi. Okulların el değiştirilmesinin mahkeme tarafından kayyum atanması halinde 'Bu şirket bizim değil satıldı' diyerek adeta yangından mal kaçırma planlandı.

'BU KADAR DA OLMAZ' DEDİRTEN SATIŞLAR
Bakırköy Özel Güven FEM dershanesi Bakırköy Şubesi 80 TL
Özel Esenyurt P1 Analitik Dershanesi 300 TL
GOP Özel Ümit FEM Dershanesi Beşyüzevler Şubesi 18 bin 880 TL
Fatih Özel P1 Analitik Dershanesi 10 bin TL
Esenler ANAFEN Dershanesi 7 bin 80 TL
Arnavutköy Özel Pınar Sevgi Çiçeği ANAFEN Dershanesi 4 bin TL
Ataşehir Özel Mevsim DİLFEN Yabancı Dil Kursu şubesi 5 bin TL

MÜLKİYET HÂLÂ ONLARDA
Paralel yapı gelir durumunun daha az olduğu ilçelerdeki komik rakamlarla devir ve satış yapmasına rağmen merkezi yerlerdeki okullarında ise ikinci taktiği uyguladı. Devrettiği isimler kendi mensupları olmasına rağmen buna bile güvenmeyen paralel yapı, okullarda işletme hakkını devretti ancak tapu devri yapmadı. Başakşehir Özel Mizan Sevgı Çiçeği Anafen Dershanesi o okullardan.

Kaynak: Akşam