Hüseyin Yahya Şekerci: "O tweetler bana ait değil"

Millet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni (GYY) Hüseyin Yahya Şekerci'nin avukatı Olcay Kaan, bazı internet sitelerinde, "çirkin tweet" ve "saygısızlık" başlıkları altında yer alan Atatürk'e ilişkin ifadelerin müvekkiliyle hiçbir ilgisinin olmadığını bildirdi.

Giriş Tarihi 10 Kasım 2015, 00:00 Güncelleme 10 Kasım 2015, 20:15
Hüseyin Yahya Şekerci: O tweetler bana ait değil

İÇİNDEKİLER

Kaan, yaptığı yazılı açıklamada, Şekerci'ye ait twitter hesabının, Millet Gazetesi'ne Genel Yayın Yönetmeni olarak atanmasının ardından kimliği belirsiz kişilerce ele geçirildiğini aktardı.

Olcay Kaan, açıklamasında şunları kaydetti:

"Bugün itibarıyla internet medyasında yer alan, 'çirkin tweet' ve 'saygısızlık' başlıkları adı altında yayınlanan Mustafa Kemal Atatürk'e ilişkin ifadelerin müvekkilimle hiçbir alakası yoktur. Hüseyin Yahya Şekerci'ye ait 'HYahyaSekerci' isimli twitter hesabı, FETÖ/PDY terör örgütü operasyonu kapsamında, müvekkilimin Millet Gazetesi'ne görevli kayyumlarca Genel Yayın Yönetmeni olarak atanmasından hemen sonra kimliği belirsiz kişilerce ele geçirilmiş ve 29 Ekim 2015'ten itibaren de asılsız birçok paylaşım yapılmıştır. Konuya ilişkin şikayet ve başvurular İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na tarafımızca yapılmıştır.

Önemle belirtelim ki müvekkilimin hiçbir kişi ve kuruma dair saygı sınırlarını aşan ifadelerde bulunması söz konusu olmadığı gibi Genel Yayın Yönetmenliğini yaptığı Millet Gazetesi'nin de aynı hassasiyete sahip olduğu kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Paralel çete tarafından hacklenen Şekerci'nin hesabından "Zulüm, bundan tam 77 yıl önce son buldu!" şeklinde tweet atılmıştı... Bu tweetin ardından paralel örgüt medyası Şekerci'yle ilgili yalan ve iftira dolu haberlere imza atarak kara propaganda malzemesi yaptı...

HESABIM HACK'Lİ
Hürriyet'e açıklama yapan Hüseyin Yahya Şekerci, "Hesabım ele geçirilmiş vaziyette. Yasal süreç zaten başladı. Savcılık TİB'e bildirecek. TİB'den biz geri almaya çalışacağız… Bu anlamda benim sosyal medya hesaplarım, mail hesaplarım bunların eline geçmiş vaziyette. Bununla alakalı avukatım zaten yasal süreci başlattı. Zannediyorum bu hafta içerisinde savcı beyle görüşeceğiz. Savcı beyle görüştükten sonra da orada bir açıklama yapacağım kamuoyuna."

BU ÇETE BİZE OPERASYON YAPMAYA DEVAM EDİYOR
"Burada bu çete, bu örgüt bize operasyon yapmaya devam ediyor. Hem şahsi haklarıma, hem de başında bulunduğum kuruma ilişkin sürekli olarak tezvirat yayıyor. Burada hedef gösterilmeye çalışılıyoruz ilk günden beri. İlk geldiğimiz günden beri bizim üzerimizden şov yapmaya çalışıyorlar."

SON TWEETLER BANA AİT DEĞİL
"Benim en son attığım tweet 29 Ekim itibariyle attığım tweet'tir. "Siyaseti edeple yapın efendiler, bugünkü köşe yazım ektedir" diye. Bundan sonra 13 tane tweet atılmış. Sonra tekrar ele geçirdik. 10 maddelik bir tweet dizisi attım. Sonra tekrar ele geçirdiler. Bu 3-4 defa gerçekleşen bir hadise. Sonra bunlar devam ediyor. Son tweetlerin hiç biri bana ait değil. Başka bir algı operasyonu da şu: "Twitter hesabımı geri aldım" diye bir tweet daha atılmış. 29 Ekim'de attığım ve 10 maddelik tweet bana ait. Bunun haricindekilerin hiç biri bana ait değil. "