HDP 'Hani' çöpler gani!

Doğu ve Güneydoğu'da halk Selahattin Demirtaş'ın karanlık politikalarına geçit vermedi! Diyarbakır Hani'de de HDP'nin oyları yüzde 69.8'den yüzde 56.3'e indi. Bunun üzerine HDP'li Hani Belediyesi, cezayı halka kesti. Belediye çöp toplamayı bırakınca ilçenin her yanı çöp yığınları ile çevrildi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Kasım 2015 Güncelleme 10 Kasım 2015, 01:19
HDP ’Hani’ çöpler gani!

İÇİNDEKİLER

Kaos lobisinin desteklediği HDP'nin gerçek yüzü ortaya çıktı. Doğu ve Güneydoğu'da halk Selahattin Demirtaş ve ekibini sandıkta bıraktı. Buna tepki gösteren HDP'li belediyeler ise bölge halkına hizmet götürmemeye başladı. 1 Kasım seçimlerinde HDP'nin Diyarbakır'ın Hani İlçesi'ndeki oyları yüzde 69.8'den yüzde 56.3'e indi. HDP'nin yüzde 13'lük oy kaybının faturası ise halka kesildi. HDP'li Hani Belediyesi, ilçede çöp toplamamaya başladı. Başta AK Parti'nin yoğun oy aldığı Gürbüz Mahallesi olmak üzere, 37 bin nüfuslu ilçenin dört bir yanı çöp yığınları ile çevrildi. Etrafa dayanılmaz bir çöp kokusu yayıldı. Halk sağlığını da ciddi ölçüde etkileyen çöp yığınları ve kötü kokuya, vatandaşlar tepki gösterdi. Tüm aramalarına rağmen belediye ekiplerinden gerekli duyarlılığı göremeyen vatandaşlar, çöp dağlarını kendi imkanlarıyla temizlemeye başladı. Biriken çöp yığınları yüzünden çok rahatsız olduklarını ifade eden Engin Kaya adlı vatandaş ise şunları söyledi: "Seçim sonuçlarından sonra HDP faturayı halka kesti. Düşen oyun acısını bizden çıkarıyorlar. Toplanmayan çöplerin kokusundan geçilmiyor. 10 gündür her yer çöp içinde. Belediye temizlemediğinden dolayı çöp yığını oluşmuş durumda. Yetkililerden buradaki çöp yığınlarını bir an önce kaldırmalarını istiyoruz. Çöpten dolayı yaşayamaz duruma geldik."

BAŞKAN VATANDAŞI SUÇLADI
Hani Belediye Başkanı HDP'li Abdurrahman Zorlu ise suçu vatandaşlara attı. Zorlu, "Vatandaş çöpleri kasıtlı olarak atıyor. Belediye olarak yeterli aracımız yok" dedi. Ancak, 1 Kasım öncesine kadar herhangi bir sıkıntı olmayan çöp toplama hizmetlerinde seçimin hemen ardından yaşanan sıkıntı akıllarda soru işareti bıraktı.

Hanili vatandaşlar 1 Kasım'da yüzünü AK Parti'ye döndü. HDP'nin oyu 7 bin 266'ya gerileyip yüzde 56.3 bandına düşerken, AK Parti'nin oyu 2 bin 896'dan 4 bin 632'ye çıktı. Bu rakamı gören HDP'li belediye vatandaştan intikam aldı. Hani'de çöpler toplanmamaya başlandı. İlçenin her yanını çöp sararken vatandaşlar duruma tepki gösterdi.

Ahmet ALTINDİŞ