Liderler Atatürk'ü andı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davuoğlu, Ankara'da Mustafa Kemal'in ölümünün 77. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen törende bir araya geldi.

Giriş Tarihi 10 Kasım 2015, 00:00 Güncelleme 10 Kasım 2015, 13:10
Liderler Atatürk’ü andı

İÇİNDEKİLER

Mustafa Kemal'in ölümünün 77. yıl dönümü dolayısıyla Ankara'da düzenlenen törende Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşma yaptı.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları;
Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü rahmetle yad ediyorum.Rus harbi, Balkanlar, 1. Dünya Savaşı'nda verdiğimiz kayıplar milyonlarla açıklanıyordu. Bizi vatansız bırakmak isteyenleri Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde durdurduk.

Vatanımızı çok ağır bedeller karşısında kurtarabilirdik. Çok şükür ki kurtarabildik. Bugün de vatanımızı korumak için bedel ödemeye devam ediyoruz. Son 3 ayda 175 şehit verdik. Yaralılarımız var. Vatan olmanın bilinciyle bu evlatlarımız bu destanı bir kez daha yazıyorlar.

TEK MİLLET, TEK VATAN, TEK BAYRAK DİYORUM
Bu topraklar bizim vatanımız. Tek millet, tek vatan, tek bayrak diyorum. Bu dört ilke ülke ve millet olarak bizim geleceğimiz üzerinde kuracağımız dört sütundur. Bunların hiçbirinden taviz veremeyiz.

"REJİM ENDİŞELERİNİ GÜNDEMİMİZDEN ÇIKARMALIYIZ"
Türkiye'nin rejim tartışmalarıyla yorulduğunu söyleyen Erdoğan, "Türkiye Cumhuriyeti 92 yıllık tarihinin en büyük başarılarını son 13 yılda hayata geçirmiştir. Peki bu dönemde Cumhuriyetimiz en küçük bir kayıp yaşadı mı Bunu birileri bize ispatlasın, görelim. Öyle bir tehdide maruz kaldı mı Öyleyse artık rejim endişelerini gündemimizden çıkarmalıyız. Bunları konuşarak birbirimizi yormaya gerek yok. Artık geleceğe kilitlenme zamanıdır, bunu başarmamız lazım. Uzun yıllar boyunca bu endişeyi kendisine siper ederek, ülkenin ve milletin adeta kanını, iliğini sömüren, milleti tahkir ederek vesayet düzenlerini sürdürmek isteyenlerin foyası ortaya çıktı" ifadelerini kullandı.

Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları;
1 Kasım'da milletimizin duyduğu güvene mazhar olarak huzurunuzdayım. Ait olduğumuz millete güveniyoruz. Buradan bize güven duyan millete teşekkür ediyorum. Milletimizin bağrından çıkan liderler olarak adımızı tarihe yazdırabiliriz.

"OSMANLI'YI VE SELÇUKLU'YU REDDEDEMEYİZ"

Cumhuriyet'i savunurken, Osmanlı'yı ve Selçuklu'yu reddedemedeyiz. Biz kabile devleti değiliz. Son devletimiz cumhuriyete var gücümüzle sahip çıkacağız. Biz asil bir ecdadın devamı olan bir devletiz.

"BİZİM İÇİN MESELE İZZETLE YÜKSELME MESELESİDİR"
Tarihin akışını doğru okuyamazsanız doğru adımlar atamazsınız. Atatürk, tarihin akışını doğru okumuştur. Tarihin doğru okunması demek etrafımızdaki ateş çemberi içinde olarak Türkiye Cumhuriyeti'ni ve milletimizi tarihin öznesi haline getirmeliyiz.

Tarihin akışını doğru okuyacağız. Türkiye Cumhuriyeti'ni bu tarih içinde nesne değil özne kılacağız. Bizim için mesele sadece var oluş meselesi değil izzetle yükselme meselesidir.