Çiçek davası

Otel sahibi İsmail Beydili, hoşlandığı mağaza müdürü Işıl Vural'a çiçek ve aşk notları yolladı. Huzursuz olan evli kadın, soluğu savcılıkta aldı. İşadamı hapis cezasıyla karşılaştı. Genç kadın 20 bin liralık da tazminat davası açtı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Kasım 2015 Güncelleme 10 Kasım 2015, 00:00
Çiçek davası

İÇİNDEKİLER

Otel sahibi evli işadamı İsmail Beydili'nin Alsancak'ta görüp hoşlandığı mağaza müdürü Işıl Vural'a gönderdiği çiçek başını yaktı. Çiçek davasıyla sonuçlanan olay, geçen yıl yaşandı. İzmir Alsancak'taki bir mağazada müdür olan Işıl Vural, geçen yıl kendisine verilmek üzere mağazaya gelen çiçeği dikkate almadı. Ancak çiçekten sonra art arda 2 ayrı aşk notu alınca korkuya kapıldı. Genç kadın, saplantılı biriyle başının dertte olduğunu anladı. Notlardan birinde, "Bir ışık görürsün, kimsenin göremediği ya da bir ses kimsenin duyamadığı, nereye gitsen seninle gelir, kaçamazsın teslim olursun', diğerinde ise "Aklım sizde tutsak" diye yazıyordu.

'MAĞAZADA GÖRDÜM'
Takip edildiğini düşünen genç kadın, durumu kocasına anlattı. Eşinin ve akrabalarının korumasıyla işine gidip gelmeye başladı. Işıl Vural, çiçek ve notların kim tarafından gönderildiğini araştırdı. Gökçeada'da otel sahibi evli işadamı İsmail Beydili ismiyle karşılaştı. Bunun üzerine Vural, soluğu savcılıkta aldı. Savcılığın yürüttüğü soruşturma sonunda İsmail Beydili hakkında, "Kişinin huzurunu bozmak" suçundan dava açıldı. İzmir Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen davada savunma yapan Beydili, "Bir mağazadan alışveriş için mesaj gelince eşimle mağazaya gittik. Alışveriş yaptığımızda bizimle ilgilenen Işıl Vural'ı ilk kez orada gördüm. Hoşlandım. Sonra kışın otel kapalı olduğu için Alsancak'ta çay içerken Işıl Hanım önümden geçti. Önce çiçek gönderdim. Sonra da duygularımı dile getiren 2 not gönderdim" dedi.


Gökçeada'da otel işleten ve "çiçek davasında" yargılanan İsmail Beydili'ye verilen hapis cezası ertelendi. Işıl Vural ise tazminat davası açarak 20 bin lira tazminat istedi.

20 BİN LİRA TALEP ETTİ
Işıl Vural'ın şikayetinden vazgeçmemesi üzerine çiçek gönderen Beydili, "huzur bozmaktan" 2 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Ancak cezası sabıkasız olması nedeniyle 1 yıl denetim altında tutulmak şartıyla ertelendi. Olaydan sonra aile içinde çok huzursuz anlar yaşadıklarını, eşinin kendisine olan güveni sayesinde aile birliğinin bozulmadan devam ettiğini belirten Işıl Vural, yaşattıklarından dolayı İsmail Beydili'ye ayrıca tazminat davası açtı. Vural, Beydili'nin yaşattığı rahatsızlığı daha iyi anlayabilmesi için 20 bin TL manevi tazminat ödemeye mahkum edilmesini istedi.

Ali EYCE