F şıkkı

Fethullahçı Terör Örgütü, 2010 KPSS sorularını sızdırdı. ÖSYM'nin 'kozmik' olarak adlandırılan Soru Hazırlama Birimi'ne baskın yapıldı. 3 kritik isim gözaltına alındı

Giriş Tarihi 06 Kasım 2015, 00:00 Güncelleme 06 Kasım 2015, 01:24
F şıkkı

İÇİNDEKİLER

Paralel örgüt 2010 KPSS sınav sorularını sızdırdı. Ankara Cumhuriyet Savcısı Yücel Erkman tarafından yürütülen KPSS soruşturması kapsamında 6. kez operasyon yapıldı. ÖSYM'nin 'kozmik birimi' olarak adlandırılan Soru Hazırlama Birimi'nde çalışan İ.K, İ.Ü. ve Ş.Ü. dün gözaltına alındı. 3 şüphelinin de 2010'daki KPSS sonucuna göre ÖSYM eski Başkanı Ali Demir tarafından atandığı öğrenildi. Şüphelilerin hesabına, himmet paralarının yatırıldığı belirlendi. Soruların çalındığı 2010 sınavında tüm soruları doğru cevaplayan bazı isimlerin, aynı sınava giren 2 şüphelinin banka hesabına düzenli olarak ödeme yaptıkları kaydedildi. Hesaplardan birine 902 bin TL, diğerine 763 bin TL yatırıldığı ve bu paraların Paralel Yapı'ya ait bir şirketin hesabına transfer edildiği öğrenildi. Hesapların halen ÖSYM'de çalışan İ.K. ile İ.U.'ya ait olduğu tespit edildi.

SON 5 YILIN SINAVLARI ŞAİBELİ
Şüphelilerin, soruların sızdırılıp dağıtılmasında görev alan Mehmet Hanefi Sözen ile örgütün eğitim imamı Yusuf Rodoplu ve Cemil Koca ile irtibatta olduğu saptandı. Zanlılara ait içinde soruların yer aldığı dijital verilere el konuldu. Mali Suçlar Şubesi'nde şüphelilerin sorgusu sürerken, son 5 yılın tüm sınavlarının da şaibeli hale geldiği belirlendi.

Yüksel TEMEL