Eyüp Can'ın Hürriyet'te işi ne?

Bugün Hürriyet’te yayınlanan “1 Kasım'dan sonraya bakmak” bildirisiyle devlet içindeki her türlü illegal yapıyla mücadeleye hazır olduğunu söyleyen Doğan’ın FETÖ’nün elemanları olarak bilinen Eyüp Can ve Bülent Mumay’ı hala kendi grubunda çalıştırması Doğan’ın samimiyetsiz olduğunu gösteriyor.

Giriş Tarihi 04 Kasım 2015, 00:00 Güncelleme 05 Kasım 2015, 01:40
Eyüp Can’ın Hürriyet’te işi ne?

İÇİNDEKİLER

Seçim öncesinde AK Parti'ye karşı sert bir yayın politikası izleyen Doğan medyası, 1 Kasım seçimlerinden AK Parti'nin yüzde 49,5'lik zaferle çıkmasının ardından dilini yumuşattı. Bugün de Hürriyet'te "1 Kasım'dan sonraya bakmak" bildirisiyle, FETÖ'yle mücadeleye destek mesajı veren Aydın Doğan'nın bu örgüte mensup Eyüp Can ve Bülent Mumay'ı hala kendi yayın grubunda çalıştırması gözlerden kaçmıyor.

FETÖ'CÜ EYÜP CAN'IN ORADA İŞİ NE?
Gülen Örgütü üyesi Eyüp Can Sağlık, Hürriyet'in gizli yayın yönetmeni olarak biliniyor. Pensilvanya'dan aldığı emirlerle Hürriyet'te AK Parti'ye, Cumhurbaşkanı'na ve devlet kurumlarına karşı saldırgan haberler yaptıran Eyüp Can Sağlık Hürriyet'in, devlet içerisindeki tüm illegal yapılarla mücadeleye destek vereceğini açıklamasına rağmen Doğan Medya'da çalışıyor.

HÜRRİYET BUGÜN NE YAZMIŞTI?
Hürriyet olarak, yargının bağımsızlığını ve tarafsızlığını güçlendirmek, hukukun üstünlüğünü hâkim kılmak, devlet içindeki her türlü illegal yapılanmayla hukuk içinde mücadele etmek, ülkemizin çoksesliliğini yaşatmak, düşünce ve ifade özgürlüğü başta olmak üzere tüm özgürlük alanlarını genişleterek demokrasiyi güçlendirmek, nefret ve ötekileştirme söylemlerine itibar etmeyerek birleştirici ve kaynaştırıcı bir rol oynamak ve terörü ortadan kaldırmak için atılacak her adımın yanında olacağımızı belirtmek isteriz.