"Vicdan ve merhamet kayboldu"

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, insanlığın en büyük sorunlardan birisinin, vicdan ve merhametin kaybolması olduğunu belirterek, "Merhameti söylem olmaktan çıkartıp eğitime katmamız lazım" dedi.

Giriş Tarihi 30 Ekim 2015, 00:00 Güncelleme 30 Ekim 2015, 21:36
Vicdan ve merhamet kayboldu

İÇİNDEKİLER

Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen "8. Uluslararası Teoloji Konferansı" açılış programına katılan Görmez, "İslami Eğitim Temeli Olarak Kuran'da İnsan Sevgisi" başlıklı konuşma yaptı.

Görmez, İslam coğrafyasında kan ve gözyaşının akmaya devam ettiğini belirterek, "Bütün bunların en temel sebeplerinden birisi, insan onuruna saygının kaybolmasıdır. Biz Rabbimizin insana verdiği değeri kaybettiğimiz için insanlık olarak bu konumdayız" ifadelerini kullandı.

İnsanlığın yaşadığı en büyük sorunlardan birisinin, vicdan ve merhametin kaybolması olduğunu dile getiren Görmez, "Bugün biz Müslümanlar da merhametimizi kaybetmiş vaziyetteyiz. Başka insanların gelip bizden öğreneceği merhameti biz kaybettik" diye konuştu.

Görmez, merhametin söylem olmaktan çıkartılıp eğitime dahil edilmesi gerektiğini vurgulayarak "Bugün bütün insanlığın sadece merhamete değil, merhamet eğitimine ihtiyacı var" değerlendirmesinde bulundu.

Rusya Müftüler Konseyi Başkanı Ravil Gaynutdin ise konferansın, Rusya'da islami eğitiminin geliştirilmesi ve sistemi üzerinde konuşulması için önemli olduğunu söyledi.

Konferansa, Rusya Müslümanları Dini İdaresive Rusya hükümeti temsilcileri, Rusya'nın çeşitli bölgelerinde görev yapan müftüler, akademisyenler, teologlar ve çok sayıda dinleyici katıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Görmez'in Moskova ziyareti kapsamında bölgede görev yapan din görevlileri ile de bir araya gelmesi bekleniyor.