Doğan'a vergi cezası veren hâkimi de dinlediler

Paralel Yapı ve yasadışı dinleme davası sanığı polislerin, Doğan Holding'e vergi cezası kesen hâkim Hasan Erdem'i de sahte isimle dinlediği meydana çıktı. Erdem şikâyetçi oldu

Giriş Tarihi 30 Ekim 2015, 00:00 Güncelleme 30 Ekim 2015, 01:50
Doğan’a vergi cezası veren hâkimi de dinlediler

İÇİNDEKİLER

Paralel polisler tarafından telefonları dinlenenler arasında yer alan hâkim Hasan Erdem, Doğan Holding'e vergi cezası kestiği için dinlenmiş olabileceğini kaydetti. Vergi cezası kararı ile aynı tarihlerde dinlenmesine dikkat çeken Erdem, kendisini dinleyenlerden şikâyetçi oldu. Eski İstanbul Emniyet İstihbarat Şube Müdürleri Ali Fuat Yılmazer ve Erol Demirhan'ın aralarında bulunduğu 23'ü tutuklu 143 emniyet görevlisi hakkında hazırlanan "yasadışı dinleme" ve "casusluk" iddianamesinde, Paralel polislerin dinlediği Deniz Akkaya, Fulden Uras, Müga Anlı, İlhan Cavcav, İnan Kıraç gibi ünlü isimlerinde aralarında bulunduğu 57 mağdur ve 209 müşteki yer almıştı.

SAHTE İSİMLERLE DİNLEDİLER
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturmada şüpheli olarak adı geçen Fetullah Gülen'in aralarında bulunduğu 29 kişinin dosyayı da Gülen hakkında örgüt soruşturmasını yürüten, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na göndermişti. 721 sayfalık iddianamede ise, medya patronu Aydın Doğan ile ona vergi cezası kesen hâkim Hasan Erdem'in dinlendiği de yer aldı. İddianamede, hem Erdem'in hem de Doğan'ın Ergenekon kapsamında sahte isimlerle dinlendiği belirtildi. İstanbul 6. Vergi Mahkemesi Başkanlığı yaptığı dönemde dinlenen hâkim Hasan Erdem müşteki olarak verdiği ifadesinde, Doğan Holding'e vergi cezası kestiği için dinlenmiş olabileceğini kaydetti. Hasan ve Hasan Yalçın sahte isimleriyle dinlenen Erdem, "İstanbul Bölge İdaresi hâkimi olarak 16 yıl görev yaptım. Telefon hattımın dinlenilmesine niçin gerek duyulduğunu bilemiyorum. 1990'dan bu yana hâkimlik görevini ifa etmekteyim, kimliğim, adresim, mal beyanlarım, banka hesaplarım, elektrik, su aboneliklerimin hepsi ilgili kuruluşlar nezdinde açık olarak bulunmaktadır. Cep telefonumun imei numarasını nereden bulduklarını bilemiyorum" dedi.

'SEBEP, BAKTIĞIM KRİTİK DAVALAR'
Erdem şöyle devam etti: "Niçin sahte bilgilerle hakkımda telefonlarımın dinlenilmesi kararı alındığına anlam veremedim. Telefonlarımın dinlenilme sebebinin yapmış olduğum hâkimlik görevinden ötürü ve bakmış olduğum kritik davalarla kararlardan ötürü olduğunu zannediyorum. Bu davalara kısaca Doğan Holding Grubu davaları diyebiliriz. Doğan Holding Grubu'na bağlı bir kısım şirket ve iştirakler hakkında Vergi İncelemesi Sonucu Salınan Vergi Ziyaı Cezalı Vergilere ilişkin başkanı olduğum mahkeme tarafından verilen kararlar mevcuttur. Bu davalar, 2009 yılı mart ayında açılmış ve ilk dinleme kararının 9 Mart 2009'da alınmış olmasından dolayı, yapılan dinlemelerin bu davalarla ilgili olduğunu zannediyorum. Telefonlarımı dinleyen şahıslardan şikâyetçiyim, kamu davası açılmasını istiyorum."

SABAH