Doğan Grubu bu videoyu her yerden kaldırtıyor

Bir anda gündem olan "Türkiye'de Modern, Çağdaş, İlerici, Barışsever ve Aydın Olmanın Yolları" adlı video Doğan Grubu tarafından video paylaşım sitelerinde kaldırtıldı. Videonun kaldırılma sebebi ise CNNTürk'ün PKK'yı öven yayını. Cüneyt Özdemir'in "kırmızı fularlı kız" diye CNNTürk ekranlarına çıkardığı PKK'lı teröristin görüntülerine de yer verilen video şu anda YouTube üzerinden izlenemiyor.

Giriş Tarihi 30 Ekim 2015, 00:00 Güncelleme 31 Ekim 2015, 01:33
Doğan Grubu bu videoyu her yerden kaldırtıyor

İÇİNDEKİLER

"Sansür" ve "düşünce özgürlüğü" denilince başkalarına söyleyecek söz bırakmayan ve bu uğurda terör faaliyetlerini bile meşru gösteren Doğan Grubu, bugün çok izlenen bir videoyu internet üzerinden sansürledi.

İşte doğan Grubu'nun YouTube sansürü:


Salih Necdet Atasev isimli gencin ülkedeki Erdoğan düşmanlığını gözler önüne seren çalışması kısa sürede yüz binlerce kez izlendi. Türkiye'de kendini aydın olarak tanımlayan bir kesimin durumunun ironik bir şekilde anlatıldığı videonun Doğan Grubu'nu rahatsız etme sebebi ise Cüneyit Özdemir'in "kırmızı fularlı kız" diye CNNTürk ekranlarına çıkardığı PKK'lı teröristin görüntülerine de yer verilmesi. Terör örgütü güzellemesi yapılan bu yayının internet ortamında gösterilmesini istemeyen Doğan Grubu'nın sansür istediği kendi görüntüleri uzun süre tartışılmıştı.

Salih Necdet Atasev isimli gencin hazırladığı video Doğan Grubu'nun şikayeti üzerine YouTube'dan kaldırıldı.


TAKTİK GÜLEN VİDEOLARINDAN
Benzeri bir sansür çalışması da FETÖ lideri Fetullah Gülen'in beddua ettiği görüntüler için yapılmıştı. Cihan Haber Ajansı, Samanyolu ve Küre TV adına yapılan başvurularla Fethullah Gülen'in isme veya resminin olduğu her video siteden kaldırtılmıştı.