CHP'deki kayıp paralar tekrar gündemde

CHP'de Reklamcı Ali Taran’a 7 Haziran kampanyası için verilip boşa giden 15 milyon dolara parti içindeki tepkiler bitmeden gündeme şimdi de +1 kanalı için toplanan ve envanterde görünmeyen 20 milyon lira geldi.

Giriş Tarihi 30 Ekim 2015, 00:00 Güncelleme 30 Ekim 2015, 11:09
CHP’deki kayıp paralar tekrar gündemde

İÇİNDEKİLER

CHP yönetiminin 7 Haziran seçimleri için reklamcı Ali Taran'a 15 milyon dolar ödemesi ve parasız kalması partiyi karıştırmışken bu kez de kayıp 20 milyon lira tartışma konusu oldu. Gezi eylemlerinden kısa süre önce kurulan +1 televizyon kanalı için CHP'li belediyelerden 20 milyon liraya yakın para toplandı. Ancak kanal toplanan paralara rağmen çalışanlarının da paralarını ödememiş ve bir süre önce kapanmıştı. Toplanan paraların nerede olduğu da bilinmiyor. CHP envanterinde paralarla ilgili bir kayıt yok.

PARA VERMEYİ REDDETTİM
Maltepe Belediye eski Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin'den paraların toplanmasıyla ilgili Sheraton Oteli'nde Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin, Erdoğan Toprak ve Bihlun Tamaylıgil'in de katıldığı toplantının detaylarını AKŞAM'a anlattı. İşte Prof. Mustafa Zengin'in o açıklamaları:
"Erdoğan Toprak +1 televizyonunu kalkındıracaklarını ve bunun için de paraya ihtiyaç olduğunu söyledi. Herkesin belli bir oranda yardım yapmasını söyledi. En düşük bedel ise 300 bin liraydı sanırım. Sonra ben ayağa kalkarak bu parayı veremeyeceğimi söyledim. Daha sonra o toplantıdan çıktım."

BANA 'TADİLAT YAP' DEDİLER
Toplantıdan ayrıldıktan sonra "Madem para vermiyorsun televizyonun tadilatını sen yap' dediler. Fakat gördüm ki tadilatın maliyeti 200 bin doların üzerinde çıktı. Tadilatı da yapmayacağımı söyledim. Bundan sonra partide istenmeyen adam ilan edildim."

DÜĞÜNDE TOPLANAN PARALARI GETİRDİ
Prof. Zengin, "Benim dışında dönemin Bakırköy Belediye Başkanı olan Ateş Ünal Erzen de bütçelerinde para olmadığını söyledi. Ateş Bey, oğlunun düğününde takılan takıları bir bez içinde partiye götürdü. Sanırım takıların değeri 250 bin lira tutuyormuş. Durum böyle olunca ekstradan da 50 bin lira parayı da kendi cebinden karşılamış" diye konuştu.