Bayrak inmez

Diyarbakır'da 3 çocuk herkese vatan dersi verdi. Okul bahçesinde yere indirilen Türk bayrağını öpüp göndere çekti! Ancak bu hareket hainlerin zoruna gitti! Kanlı terör örgütü PKK, hem çocukları hem de ailelerini ölümle tehdit etti! Aileleri "Bizi başka bir şehre taşıyın" dedi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Ekim 2015 Güncelleme 30 Ekim 2015, 02:11
Bayrak inmez

İÇİNDEKİLER

Doğan Medya, Paralel Yapı, Etiler- Nişantaşı-Bebek HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ı baş tacı yaptı! Ancak "Kaos Lobisi"nin destek verdiği Demirtaş, kanlı terör örgütünü bir kez bile kınamadı. İşte Demirtaş'ın kınamadığı o hainler Diyarbakır'da 3 çocuk ile ailelerini hedef aldı. Okul bahçesinde indirilen Türk bayrağını önce öpüp ardından da göndere çeken çocuklar ve ailelerine, terör örgütü PKK'nın yaşamı adeta dar ettiği ortaya çıktı. Emirhan Rezbiç, Uğur Saraç ve Mehmet Duruk 15 Ekim'de Bağlar Fatih İlkokulu'nda teröristlerin indirdiği Türk bayrağını öperek göndere çekti. 3 çocuk bu davranışı ile Türkiye'nin gönlünü fethetti. Ancak bayrak düşmanları çocukları ve ailelerini hedef seçti. Çocuklar o günden bu yana aldıkları tehditler nedeniyle okula gidemezken, anneleri de kimseyle görüşemez, evden çıkamaz oldu. Mehmet Hanefi Rezbiç "Seni burada çalıştırırsak, bizi de tehdit ederler" denilerek işten çıkarıldı. "Çocuklarımızla gurur duyuyoruz. Bu bayrak hepimizin bayrağı, bu vatan hepimizin vatanı. Tek isteğimiz de terörün bitmesi ama bize yaşamı dar ettiler. Çocuklarımıza zarar vermelerinden korkuyoruz" diyen aileler geçimlerini sürdürebilecekleri ve çocuklarının eğitimlerini devam ettirebilecekleri bir şehre nakledilmek istedi.

ERDOĞAN'A İLETTİLER
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da Cumhuriyetin 92'inci yıldönümü nedeniyle Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde vatandaşlara verdiği 29 Ekim resepsiyonuna 3 vatanperver çocuğu da çağırdı. Edinilen bilgiye göre, aileler resepsiyonda Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yaşadıkları baskı ve tehditleri anlattı. Erdoğan, bu sorunla bizzat ilgileneceğini ve ailelere yardımcı olunacağını ifade etti. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşen Gürcan da önceki gün çocukları makamında kabul ederek, yaşadıkları sıkıntıların hemen çözüme kavuşturulacağını söyledi.



ÖĞRETMENE TEHDİT
Yaptığı saldırılarla Doğu ve Güneydoğu'da sağlık ve eğitim hizmetlerini sekteye uğratan kanlı terör örgütü PKK, bu kez de öğretmenleri hedef aldı. Terör örgütünün sözde gençlik yapılanması olan YDG-H, Diyarbakır'daki bazı okulların çıkışlarında bildiri dağıtarak öğretmenleri tehdit etti. Kanlı bildiride, "Kürdistan'daki TC'nin bütün yürütücüleri hedefimizdir. Bu temelde devletin kirli politikalarına hizmet eden başta öğretmenler olmak üzere bütün memurlar derhal Kürdistan'ı terk etmelidirler. Aksi bir durumda olacaklardan sorumlu değiliz" denildi.

'OKULU BAŞINIZA YIKARIZ'
KAHRAMAN aileler yaşadıkları baskıyı şöyle anlattı:
FİKRET SARAÇ (UĞUR SARAÇ'IN BABASI): Çocuklarım da eşim de devamlı tehdit altında. 'Bir daha okula gelirlerse orayı başınıza yıkarız' dediler. En küçüğü 6, en büyüğü 14 yaşında 4 çocuğum var, hiçbiri okula gidemiyor. Dostlarımız bizimle konuşmuyor. Kapı komşularımız bile tehdit edildi. Eşim dışarı adım atamaz oldu. Yeni bir hayat kurabileceğimiz, çocukların okula devam edebileceği başka bir şehre nakledilmek istiyoruz.
MEHMET HANEFİ REZBİÇ (EMİRHAN REZBİÇ'İN BABASI): 6 çocuğum da eşim de devamlı tehdit altında. Bu bayrak hepimizin, bu vatan hepimizin. Çocuklarımızı kaçırırlar diye korkuyorum. Ailemi alıp başka bir şehre nakledilmek istiyoruz. Bizi buradan çıkarın.


Burcu ÇALIK