Ölüm yolu:5 ölü 5 yaralı

İstanbul Kadıköy'de metrobüs yoluna giren otomobil, metrobüs ile kafa kafaya çarpıştı. Kaza sonrası araçlar hurdaya döndü. 5 kişi can verdi, 5 kişi de yaralandı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Ekim 2015 Güncelleme 28 Ekim 2015, 01:21
Ölüm yolu:5 ölü 5 yaralı

İÇİNDEKİLER

İstanbul Kadıköy'de dün bir otomobil sürücüsü, polis kontrolünden kaçmak istedi. Araç daha sonra metrobüs yoluna girerek hızla Boğaziçi Köprüsü istikametine ilerlemeye başladı. Bu sırada Topkapı-Söğütlüçeşme seferini yapan Erdoğan Kalender'in kullandığı metrobüs, gelen aracı fark ederek yolun ortasında bulunan çelik bariyerlere girdi. Hızla gelen özel otomobil ile metrobüs kafa kafaya çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle bir müddet sürüklenen iki araç, yaklaşık 10 metre sonra durabildi.

EĞLENCEDEN DÖNÜYORLARDI

Otomobil içerisinde bulunan 6 kişiden Talha Uzun, Hüseyin Yıldırım, Makbule Yıldırım, Selen Yıldırım ve Kıymet Gündeş feci şekilde can verdi.
Kazada, özel araçta bulunan 1 bayan, metrobüs şoförü ve otobüs içerisindeki 3 yolcu ise yaralandı. Olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Ekipler, araç içerisinde sıkışan şahısları çıkarmak için uzun süre uğraştı. Kazaya neden olan otomobilin, Kadıköy'de bir barda eğlendikten sonra, polis çevirmesine yakalanmamak için metrobüs yoluna girdiği öğrenildi. Kazada yaşamlarını yitiren Selen Yıldırım, Talha Uzun ve Kıymet Gündeş'in birlikte Maltepe Üniversitesi'nden bu yıl mezun oldukları ortaya çıktı. Yıldırım ve Gündeş'in zihinsel engelliler öğretmenliği bölümünü bitirdiği öğrenildi.