Berat Albayrak'tan Cumhuriyet'in iftirasına sert yanıt

Son zamanlarda FETÖ'yle olan işbirliği açıkça bilinen Cumhuriyet Gazetesi'nin Berat Albayrak hakkında servis ettiği yalan haber üzerine Albayrak'ın avukatı Ahmet Özel basın açıklaması yayınladı.

Giriş Tarihi 28 Ekim 2015, 00:00 Güncelleme 28 Ekim 2015, 14:54
Berat Albayrak’tan Cumhuriyet’in iftirasına sert yanıt

İÇİNDEKİLER

FETÖ'nün finanse ettiği Cumhuriyet Gazetesi dün yine bir iftiraya imza attı. İftiralarla dolu haberde bir rezalete de imza atıldı. AK Parti İstanbul Milletvekili Berat Albayrak'ın Albayrak Şirketler Grubu'nun yöneticisi olduğu iftirasını gazetesine taşıyan Cumhuriyet, gerçeğin kısa sürede ortaya çıkacağını bilmesine rağmen büyük bir pişkinlikle bu yalanı manşetlere taşıdı.

27.10.2015 tarihinde Cumhuriyet'te yayınlanan 'Kayyumdan da damat çıktı' başlıklı gerçekle ilgisi olmayan, iftira niteliğindeki yazı ile ilgili Berat Albayrak'ın avukatı Ahmet Özel basın açıklaması yayınladı.

Açıklamada;

"Gazetecilik ilkeleri ve hukuk fütursuzca çiğnenmiştir. Yazı içeriğinde gerçekle alakası olmayan iddialar öne sürülerek, müvekkilim kamuoyunun husumetine maruz bırakılmıştır. Bir kısım medya organlarının Müvekkilimin itibarını zedelemek için ortaya attığı bu iddialar Müvekkilim üzerinden son zamanlarda yürütülen kirli algı operasyonuna hizmet etmektedir. Gazeteler aracılığıyla yapılan bu alçak saldırı sistematik olarak devam etmektedir.

Müvekkilimin haber içeriğinde yer alan "Albayraklar Şirketler Grubu" ile hiçbir ilgisi bulunmamaktadır. Buna karşı ilgili gazete kamuoyunu yanıltmaya matuf bu iddiaları tamamen operasyon amaçlıdır. Yanlızca Müvekkilimin soyadının Albayrak olmasından dolayı böyle bir ilişkilendirme yapılarak Müvekkilim karalanmak istenmiştir.

Söz konusu gerçek dışı yazı ile kamuoyunda Müvekkilime yönelik olumsuz bir algı oluşturmak amaçlanmıştır.
Gerçeklerin tamamen çarputılması sureti ile hazırlanmış yazı toplumun yanlış yönlendirilmesi pahasına kaleme alınmış, yayımlanmış ve sadece Müvekkile değil, aynı zamanda gerçeklere ulaşma hakkına sahip kamuoyuna da zarar vermiştir.

Hal böyleyken sürekli özgürlükten bahseden sözde gazetelerin Müvekkilimin kişilik haklarını ihlal eden gerçek dışı iddilaları nedeniyle yapmış oldukları bu tetikçiliğin hesabı hukuki çerçevede sorulacaktır. Söz konusu gerçek dışı yazı ile ilgili tüm yasal haklarımızı hızlı,eksiksiz ve etkin bir şekilde kullanacağız. Kamuoyuna saygılarımızı sunarız." ifadeleri kullanıldı.

Berat ALBAYRAK Vekili
Av.AHMET ÖZEL