Davutoğlu: "Paralel yapı HDP'ye oy topluyor"

Başbakan Ahmet Davutoğlu, tvnet canlı yayınında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu...

Giriş Tarihi 25 Ekim 2015, 00:00 Güncelleme 26 Ekim 2015, 00:34
Davutoğlu: Paralel yapı HDP’ye oy topluyor

İÇİNDEKİLER

Başbakan Ahmet Davutoğlu, konuk olduğu tvnet özel yayınında Yeni Şafak Gazetesi ve tvnet Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül'ün sorularına yanıt verdi.

Başbakan Davutoğlu'nun açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

► Fuat Avni denilen hesap halkı kışkırtmaya çalıştı. Seçim öncesi saldırı iddiası attı ortaya. Hiç yardımcı olmadı muhalefet. AK Parti'ye değil Türkiye'ye. Hiç bir adım atmadılar. Türkiye'de ilkesel siyaseti oturtmak lazım. Sorumluluktan kaçınmaya gerek yok. O günden bu yana Kılıçdaroğlu, hükümet kurmada AK Parti'yi dışladı. Sonra HDP dışladı. MHP zaten herkesi dışladı.

► Bahçeli, hiç söylemediğimiz sözleri söylemiş gibi yalan söylüyor. Ayrıca bir de hakaret var. Biz hiçbir zaman öfke dili kullanmadık, kimseyi dışlamadık.

► Bunların hepsinin derebeylikleri vardı. PKK'nın, paralel yapının, CHP'nin, MHP'nin. AK Parti'nin mevcudiyeti bu iç odakları zayıflattı. Paralel yapı, her yerde HDP'ye oy verin diye çalışma yapıyorlar. İslami cemaat olarak kendini tanımlıyor. Allah rıza için diyerek yapıyor.

► Poliste ve yargıda örgütlenerek, bürokrasi üzerinden devleti kontrol etmeye çalıştılar. Şimdi fetvalarla yapılmaya kalkıştılar. Sivil toplum isen, dini cemaat isen durumunu bileceksin. Belli grupların tek bir hedefi var, AK Parti'yi zayıflatmak. Cumhurbaşkanımızın odasını dinleme yetkisini nereden alıyorlar. Bürokrasi karar veremez, tayin edemez. Siyasi otoritenin emrini uygular. HDP'nin oy artışında paralel yapının etkisi açık bir şekilde var.

► 28 Şubat'ta dışarıda ülkeme tepki göstermedim. Bu bizde ilke haline geldi. Ama bunlar ülkemizi kötülüyor.

► Seçim beyannamemizi şöyle hazırladık; Toplumun bir anlık resmini yatay olarak kestik ve her alanda kişilere yardım edelim dedik. Ardından yaşamını dikey olarak aldık ve doğumdan ölüme kadar katkıda bulunmak istedik.

► Her iş alanında destekler veriyoruz. Ayrıca genç girişimci gençlerimize de oldukça fazla katkımız olacak. Eğitimi de en kaliteli bir şekilde vereceğiz.

► AK Parti tek başına iktidar olursa terörle mücadele sonuna kadar devam edecek. Yetki bizde olursa ne olursa olsun bu silahlı yapılarla mücadele sürecek. Puslu hava gördüler, terör virüsünü yeniden içimize saldırlar.

► Hiçbir zaman dış politikayı ana maddemiz olmaktan çıkarmadık. Türkiye, bütün bu sıcak bölgelere en yakın olan demokratik ve ekonomik kalkınma sağlayan tek ülke. Nihai darbeyi istikrar kalesi olan Türkiye'yi vurmak istiyorlar. Bizi sarsamadıkları için telaşa kapıldılar.

► 2013 Mayıs'ında kalkınmanın ve demokrasinin zirvesindeyken bir anda Mısır darbesiyle eş zamanlı olarak Türkiye'de türbülans sağlamaya kalkıştılar. Çözüm sürecinde muhattap olan HDP, en katı AK Parti karşıtı olarak paralelle karşımızda yer aldı.

► Demirtaş'ın Amerika'ya gittiğinde, hangi lobilerle görüştüğü araştırılsın.

► Esed kendi güçleriyle ülkesini kontrol edebilseydi, Rusya ve İran'a ihtiyaç duymazdı. Ülkesinin yüzde 14'ünü kontrol altında tutan zalimin barış getirmeyeceğini Rusya bilir.

► Merkel gelmezse Türkiye yalnızlaşmış oluyor. Görülen o ki Türkiye yalnızlaşmadı. Türkiye ardı adına liderleri ağırlıyorsa, Türkiye'nin konumu anlaşılmıştır. Ama ne yazık ki ülkemizdeki 'aydınların' bunu görememelerini zaaf olarak görüyorum.