MHP'den skandal başvuru

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yurt dışında yaşayan vatandaşlara 'Gidin oyunuzu kullanın' diye mektup yazdığı için MHP'den skandal bir başvuru geldi.

Giriş Tarihi 24 Ekim 2015, 00:00 Güncelleme 24 Ekim 2015, 18:46
MHP’den skandal başvuru

İÇİNDEKİLER

AK Parti Yüksek Seçim Kurulu Temsilcisi (YSK) Şeref Malkoç, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yurt dışında yaşayan seçmenlerin evlerine mektup göndermesine MHP'den gelen itiraza' ilişkin, "YSK, başta 298 Sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ile ilgili Kanun olmak üzere diğer kanunlara baktı ve bu talebi reddetti çünkü hukuki dayanaktan yoksun bir karar" dedi.

AK Parti YSK Temsilcisi Şeref Malkoç, 'Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yurt dışında yaşayan seçmenlerin evlerine mektup göndermesine MHP'den gelen itiraza' ilişkin açıklamalarda bulundu. MHP Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin ve MHP Genel Merkezi Seçim İşleri Müdürü Duramettin Menküç, Başbakan Davutoğlu'nun seçim ve propaganda yasaklarını ihlal ettiğini öne sürerek, Yurtdışı İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı ve Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı'na itirazda bulundu. Yüksek Seçim Kurulu, 298 Sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ile ilgili Kanun olmak üzere ilgili kanunları da inceleyerek bu talebi reddetti.

Malkoç, yaptığı açıklamada, AK Parti'nin iktidar döneminde yurt dışında yaşayan vatandaşlara oy kullanma hakkının sağlandığını belirterek, "Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız, ilk oylarını Cumhurbaşkanlığı seçiminde kullandılar. İkinci oylarını 7 Haziran seçimlerinde. 7 Haziran seçimlerinde bir milyon civarında vatandaşımız oy kullanmıştı. 7 Haziran seçimlerinde süre 28 gündü, şimdi 1 Kasım seçimleri için 3 haftalık süre var ama bugün itibarıyla, 7 Haziran seçimlerinde yakalanan oranlar yakalanmış. Oradaki vatandaşlarımızı tebrik etmek gerekiyor. Yurt dışındaki vatandaşlarımızın oy kullanmaları Türkiye'ye olan muhabbetlerini, sevgilerini artırıyor, Türkiye ile olan aidiyet bağlarını artırıyor. Bir bakıma vatan hasretlerini gidermiş oluyor. Buradaki yönetime katılıyor. Oy oranı muazzam bir oran. Almanya'da geçen hafta Köln Belediye Başkanlığı seçimi oldu, Almanların o seçime katılımı hemen hemen yüzde 40 civarındaydı. Almanya'da yaşayan Türk vatandaşlarının Türkiye'deki seçime katılımları o kadar olacak hemen hemen" diye konuştu.

"ALLAH, AKIL VERSİN MHP GENEL MERKEZİ YÖNETİCİLERİNE"

Başbakan Davutoğlu'nun yurt dışındaki vatandaşlara mektup gönderdiğini hatırlatan Malkoç, "Üzülerek ifade ediyorum, MHP Genel Merkezi, hem de Teşkilat Başkanı Şefkat Çetin bir dilekçeyle yetinmemişler, ardından Seçim İşleri Müdürü YSK'ya müracaat etti. Sayın Davutoğlu, yurt dışında yaşayan vatandaşlarımıza mektup gönderdi. Onları, 'Oylarınızı kullanın, Türkiye için dua edin diye mektup yazdı, seçim suçudur, dolayısıyla bu mektuplar toplanılsın, 6 aydan 1 yıla kadar da Başbakana hapis cezası verilsin' deniyor. Bu, olacak şey değil. Acaba, MHP Genel Merkezi'nde aklı başında yönetici hiç yok mu? Bu, ne hukuka ne siyasete uyar. Aklı başında olan insanın yapacağı iş değil bu. Çünkü, şunu biliyoruz seçim sırasında, seçimden önce de bütün genel başkanlar, Sayın Bahçeli, Sayın Kılıçdaroğlu da yurt dışına gitti. Orada toplantılar yaptılar, vatandaşları oy kullanmaya teşvik ettiler.Bunu MHP bilmesine rağmen, bunu MHP bilmesine rağmen sırf Sayın Başbakan yurt dışında yaşayan vatandaşlara 'Gidin oyunuzu kullanın, Türkiye için hayırlı işler yapın' diye, YSK'ya müracaat etti MHP. Bunun siyasette yeri yok, akıl mantıkla izahı yok. Allah akıl versin MHP Genel Merkezi yöneticilerine. Böyle bir şey olur mu? Sayın Başbakan Almanya'da yaşayan 600 bin vatandaşa mektup yazdı diye, bunu seçim suçu, YSK'ya müracaat ediyorlar, bunu seçim suçu say diyorlar, bu mektupların toplanmasına karar verilsin diyorlar ve Başbakan'a bir yıla kadar hapis cezası için işlem yapılsın diyorlar" ifadelerini kullandı.

"YSK, BU TALEBİ REDDETTİ"
Malkoç, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"YSK, başta 298 Sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ile ilgili Kanun olmak üzere diğer kanunlara baktı ve bu talebi reddetti çünkü hukuki dayanaktan yoksun bir karar. Ama, öyle zannediyorum ki bütün bunları özellikle MHP'de geçmişte oy verenler değerlendirecek, MHP Genel Başkanı ve Merkez yöneticilerine de gereken dersi verecektir."

"Milletimiz, 7 Haziran'dan bu tarafa Türkiye'deki gelişmeleri de dikkati alıyor" diyen Malkoç, "İnşallah, AK Parti'yi, Sayın Başbakanımız Davutoğlu'nu Sayın Devlet Bahçeli'ye, Sayın Kılıçdaroğlu'na muhtaç etmeden tek başına iktidarı verecektir" ifadelerini kullandı.