CHP-MHP ve HDP'nin paralel kardeşliği

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Fetullahçı Terör Örgütü kanallarının Digitürk'ten çıkarılması sonrasında RTÜK'ün aldığı kararla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Akdoğan, "Paralel kardeşliği, MHP, HDP ve CHP kontenjanından seçilen 5 tane üye var. 4 tane de AK Partili üye var. AK Parti'li üyelerin sayısı daha az kaldığı için böyle bir karar alındı" dedi...

Giriş Tarihi 22 Ekim 2015, 00:00 Güncelleme 22 Ekim 2015, 22:34
CHP-MHP ve HDP’nin paralel kardeşliği

İÇİNDEKİLER

Akdoğan, TGRT televizyonunda katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

PKK'nın son dönemde uygulamaya çalıştığı stratejilere dönük vatandaşta büyük bir tepki olduğunu ifade eden Akdoğan, AK Parti'nin 13 yılda yaptıklarının ve Çözüm Süreci'nde ortaya koyduğu samimiyetin, halkın terör örgütünün çağrılarına kulak vermemesine neden olduğunu söyledi.

Akdoğan, devlet-millet kaynaşmasında sonuç alındığı için terörle mücadelede daha başarılı sonuçlar elde edildiğine işaret ederek, "Örgütün kurtarılmış bölgeler oluşturma özerklik ilan etme, devrimci halk savaşı, vur kaç eylemleri bütün bu stratejileri çöktü. Örgüt şuan bozgun içinde, bundan dolayı da bir taraftan taktik olarak 'eylemsizlik' diyor, öbür taraftan da talimat veriyor, 'canlı bomba eylemleri yapın, şuralara saldırın' gibi. Bu eylemleri de MLKP, DHKP-C gibi farklı örgütler üzerinden yapıyor. Ardından 'ben yapmadım' veya 'kontrolsüz örgütler yaptı' diyor" diye konuştu.

Diyarbakır'daki HDP mitingindeki patlamaya ilişkin soru üzerine Akdoğan, bu patlamadan sonra AK Parti'yi katil ilan ettiklerini ve sonraki süreçte de bu söylem üzerinden malum bazı partilerin politika geliştirdiklerini dile getirdi.

Akdoğan, AK Parti'nin şu ana kadar 10 seçime girdiğini ve bu tür olaylardan kesinlikle medet ummadığını belirterek, şöyle konuştu:

"Devlet terör örgütüne yönelik operasyonlara başlamasaydı, Türkiye'de bir kaos planı uygulamaya konulacaktı. Yani bu 'kantonlaşma, devlet otoritesi kalmadı, iç savaş' gibi birtakım görüntülerle toplum kesimlerin birbirine düşmesi gibi söylemlerle buradan başka bir yere varmaya çalışacaktı. Buna karşı da devlet operasyonları başlattı ve burada netice alıyor. 'Seçim için şunu yaptı, bunu yaptı' gibi bunlara minnet edecek bir parti yok, insan hayatına kasteden ve bunun üzerinden utanmadan siyaset yapanların kim olduğu belli. AK Parti felsefesi bellidir, inancı bellidir, kutsalları bellidir ve böyle bir şeye tenezzül etmez. Böyle bir yaklaşma da sahip değildir ama kimlerin kutsal günlerde dini bayramlarda bile ne tür eylemler yaptığını gördük. Bunların hiç bir kutsalı yok."

Bazı kesimlerin, sadece siviller öldürülünde terör saldırısı sayılabileceği düşüncesinin tamamen yanlış olduğunu kaydeden Akdoğan, insan hayatına kast edilen her olayın terör eylemi olduğunu vurguladı.

"PARALEL KARDEŞLİĞİ"
Akdoğan, "Bazı kanalların Digitürk'ten çıkarılmasına dönük RTÜK'ün aldığı kararla ilgili ne düşünüyorsunuz?" sorusu üzerine, RTÜK'ün aldığı kararın son derece yanlış olduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hiçbir pratik karşılığı olmayan bir karar. RTÜK, Digitürk'ün aldığı kararı 'tekrar değerlendir' dedi. Onlar da değerlendirecek. Bunun bir müeyyidesi yok. Bir yaptırım gücü de yok RTÜK'ün. Burada 3'ü bir araya geldi. Paralel kardeşliği, MHP, HDP ve CHP kontenjanından seçilen 5 tane üye var. 4 tane de AK Partili üye var. AK Parti'li üyelerin sayısı daha az kaldığı için böyle bir karar alındı. AK Parti ile Türkiye konusunda bir araya gelemeyen MHP'liler orada HDP ile paralel yapı için bir araya geldiler ve böyle bir görüntü vermeye çalıştılar."