Cumhuriyet Gazetesi'nden skandal itiraf

Ankara Garı'nda 102 vatandaşımızın hayatını kaybettiği kanlı saldırıyı Cumhuriyet Gazetesi tarafından skandal bir sonuca bağlandı. Can Dündar yönetimindeki gazete bugün, terör eylemlerini işaret ederek "AKP'nin yükselişi katliamlarla durdu" başlığıyla çıktı.

Giriş Tarihi 20 Ekim 2015, 00:00 Güncelleme 20 Ekim 2015, 13:23
Cumhuriyet Gazetesi’nden skandal itiraf

İÇİNDEKİLER

Türkiye Cumhuriyet Devleti'ni hedef alan ve terör örgütü PKK ile FETÖ'yü koruyan haberlerin ana kaynağı olan Cumhuriyet, bugün skandal bir itirafta bulundu. 1 Kasım seçimleri için anket şirketlerinin analizlerini yayınlayan gazete, Ankara'daki canlı bomba saldırısının siyasi sonuç devşirerek, ""AKP'nin yükselişi katliamla durdu" başlığını attı. Konsensus Araştırma Şirketi Başkanı Murat Sarı'nın sözlerini bu başlık ile manşetine çeken gazete, "AK Parti'yi durdurmak için yeni saldırılar lazım" algısı oluşturdu.

"SALDIRIDAN AK PARTİ ZARARLI ÇIKTI"
Gazete, haberin detaylarında "Ankara katliamının AK Parti'nin Eylül ayındaki yükselişini durdurduğunu görüyoruz" satırlarıyla "katil" diye suçladığı AK Parti'nin gerçekte saldırıdan dolayı kaybettiğini ileri sürdü.

"BİRİNCİ DERECE MAĞDUR HDP"
Cumhuriyet, kanlı saldırının HDP'ye yaradığını ise şu satırlar ile açık açık duyurdu: "Olayın birinci derecede hedefi ve mağduru HDP olduğundan olay öncesine göre oy kaybetmesi beklenmez"