AK Partili Belediye Başkanı'na saldırı!

Şanlıurfa'nın Akçakale Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhanın içinde bulunduğu makam aracına kimliği belirsiz kişilerce taşlı saldırı yapıldı. Olayda yaralanan olmazken, belediye başkanının korumasının havaya ateş etmesiyle saldırganlar kaçtı.

Giriş Tarihi 20 Ekim 2015, 00:00 Güncelleme 20 Ekim 2015, 20:10
AK Partili Belediye Başkanı’na saldırı!

İÇİNDEKİLER

Olay, akşam saatlerinde Paşabağı Mahallesinde meydana geldi. Merkez ilçe Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinciyi ziyaret etmek için 63 NU 001 plakalı makam aracıyla Şanlıurfaya gelen Akçakale İlçesinin Ak Partili Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan'ın içinde bulunduğu araca kavşakta kimliği belirsiz 4 kişi tarafından taşlı saldırı düzenlendi. Makam aracının ön camının kırıldığı saldırıda araçtan inen belediye başkanının koruması tabancasıyla havaya ateş açtı. Saldırganlar bunun üzerine kaçarken, ihbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Polisler bölgede inceleme başlatırken, saldırganların kaçarken bıraktığı bir motosiklette parmak izi araştırması yapıldı. Saldırganların geride bıraktığı bir çuvalda ise demir ve tahta sopa ele geçirildi.

Saldırıya uğradıktan sonra başka bir araçta ve polis eşliğinde Akçakale'ye dönen Abdulhakim Ayhan, "Eyyübiye Belediyesi'ne yaklaştığımız sırada aracın ön camında patlama sesini duydum. O sırada 4 kişi oldukları öğrenilen kişiler aracımıza taşlarla saldırdıklarını fark ettik. Ben arkada olduğum için korumalar dışarı çıktı ve havaya ateş açarak saldırganların uzaklaşmasını sağladı. Kim olduklarını ve neden saldırdıklarını bilemiyorum ve biran önce yakalanmasını istiyorum" dedi. Bölgedeki MOBESE ve güvenlik kameralarını da incelemeye alan polisin, saldırganları arama çalışmaları sürüyor.