Ahmet Hakan 'terör' soruşturmasına dahil edildi

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi hakkında "terör propagandası yapmak" suçundan başlatılan soruşturmaya, suça konu sözlerin sarf edildiği CNN Türk'teki programın moderatörü Ahmet Hakan Coşkun ile sorumlu yayın müdürünü de dahil etti.

Giriş Tarihi 20 Ekim 2015, 00:00 Güncelleme 20 Ekim 2015, 19:56
Ahmet Hakan ’terör’ soruşturmasına dahil edildi

İÇİNDEKİLER

CNN Türk'te katıldığı bir programda "PKK terör örgütü değildir siyasal harekettir" dediği için hakkında yakalama kararı çıkarılan Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, gözaltına alınmıştı.Tahir Elçi ilerleyen saatlerde adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Başsavcılık, "basın ve yayın yoluyla terör örgütü propagandası yapmak" suçunu düzenleyen 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu'nun 7. maddesi uyarınca, CNN Türk'de yayınlanan "Tarafsız Bölge" programının moderatörü Ahmet Hakan Coşkun ve programın sorumlu yayın müdürünü de soruşturma kapsamına aldı.

Bu arada, "terör örgütü propagandası yapmak'' suçundan tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk edilen Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin savcılıktaki ifadesinde, "soruşturmaya konu sözlerinin arkasında olduğunu ve ifadelerinin doğruluğuna inandığını" söylediği öğrenildi.