Yüreğimiz Dağlıca

TSK operasyonları sonucu ağır kan kaybeden PKK'lı kalleşler, Dağlıca'da 4 askerimizi şehit etti. Kahramanlar gözyaşları arasında toprağa verildi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Ekim 2015 Güncelleme 19 Ekim 2015, 01:32
Yüreğimiz Dağlıca

İÇİNDEKİLER

Türk Silahlı Kuvvetleri, yurt dışı ve yurt içinde düzenlediği operasyonlarla terör örgütü PKK'ya ağır darbe indirdi. Mehmetçik, hainlerin inlerini başlarına geçirdi. Önceki gün Hakkari'nin Yüksekova İlçesi Dağlıca Bölgesi'nde bir grup PKK'lı tespit edildi. Özel Harekat Timleri, hemen bölgeye gönderildi. Hava destekli operasyonlarda 17 PKK'lı etkisiz hale getirildi. Teröristlere yönelik operasyonlar devam ederken, 4 askerimizin şehit haberi geldi. Şehit Yarbay İhsan Ejdar, Üsteğmen Ünal Darboğaz, Astsubay Üstçavuş Turgay Topsakaloğlu ve Astsubay Kıdemli Çavuş Samet Çakır için dün Hakkari Dağ ve Komando Tugayı'nda tören düzenlendi. Törenin ardından şehit Yarbay Ejdar'ın cenazesi Ankara'ya, Üsteğmen Darboğaz'ın cenazesi İstanbul'a, Astsubay Topsakaloğlu'nun cenazesi Eskişehir'e ve Astsubay Kıdemli Çavuş Çakır'ın cenazesi ise Trabzon'a gönderildi.

YAKINLARIYLA HELALLEŞMİŞTİ
Şehitler, gözyaşları arasında toprağa verildi. Şehitlerin cenaze töreninde ise "Vatan bölünmez, şehitler ölmez" sloganları yükseldi. Kurban Bayramı'nı ailesinin yanında geçiren evli ve 2 çocuk babası şehit Yarbay İhsan Ejdar'ın (43) görev yeri Hakkari'ye dönerken yakınlarıyla helalleştiği öğrenildi. Ağustos ayında 'Yarbaylığa' terfi eden Ejdar, Dağlıca'da 16 askerimizi kaybettiğimiz saldırıda şehit olan tabur komutanının yerine atanmıştı ve bir yıl sonra Albay rütbesine yükselecekti. Şehidin 13 yaşındaki kızı Altunay'ın, üzerinde "Türkiye" yazılı ay-yıldızlı bir tişörtle babasına veda etmesi ise herkesi derinden etkiledi.

1 AY ÖNCE EVLENMİŞTİ
İstanbul'da toprağa verilen şehit Ünal Darboğaz ise daha 1 ay önce Tuğçe Darboğaz ile dünyaevine girmişti. Eskişehir'de defnedilen ve geride gözü yaşlı bir eş ve 2 çocuk bırakan Astsubay Turgay Topsakaloğlu (34) da Ağrı'nın Eleşkirt Kaymakamı Tuncay Topsakaloğlu'nun kardeşiydi. Şehidin 3 yaşındaki kızı Beren Balım ile 7 yaşındaki oğlu Emir, cenaze törenindeki herkesi hüzünlendirdi.

TUNCELİ'DE HAİN SALDIRI
Dağlıca'nın ardından Tunceli'den gelen haber acıyı ikiye katladı. Tunceli'de PKK'lı teröristlere yönelik operasyon başlatıldı. Şehit Binbaşı Yavuz Sonat Güzel'in adının verildiği operasyon, Pülümür Vadisi'nde yoğunlaştı. Bu sırada "kirpi" tipi zırhlı askeri aracın geçişi esnasında yola döşenen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu Astsubay Onur Sönmez ile Uzman Çavuş Mehmet Şimşek şehit oldu, 2 asker yaralandı. Kaçmaya çalışan PKK'lılar bombalandı. Şehitlerden Uzman Çavuş Mehmet Şimşek'in 1 ay önce evlendiği ortaya çıktı.



Trabzon'da da şehit acısı vardı. Dağlıca'da şehit düşen Astsubay Kıdemli Çavuş Samet Çakır'ın (28) cenazesi memleketi Trabzon'da son yolculuğuna uğurlandı. Nişanlı olan ve evlilik hazırlığı yaptığı öğrenilen şehidin annesi Zehra Çakır ile kardeşi Duygu, tabuta sarılıp ağladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun şehidin ailesini telefonla arayarak başsağlığı dilediği açıklandı.

Rıdvan UYSAL-Deniz DERİN -Özgür ÖZDEMİR