New York Türk Gücü

HDP, New York'taki Türk Başkonsolosluğu önünde Türkiye'ye hakaret ederek eylem yaptı, yanıt ise fazla gecikmedi. Bir başka grup Türk bayraklarıyla gelerek konsolosluğu korumaya aldı. HDP'liler Türk bayraklarından rahatsız olup küfürler etti. Üzerinde "PKK terörünü durdurun" yazılı kamyonlar ise terör yanlısı eylemcileri susturdu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Ekim 2015 Güncelleme 19 Ekim 2015, 01:33
New York Türk Gücü

İÇİNDEKİLER

ABD'nin Türkiye New York Başkonsolosluğu önünde toplanan bir grup, geçtiğimiz günlerde Ankara'da meydana gelen bombalı saldırıyı kınadı. HDP New York Seçim Koordinasyonu tarafından düzenlenen eylemde konsolosluk önüne gelerek HDP bayrakları açan bir grup Türkiye'ye hakaret eden sloganlar atmaya başladı. Türk bayraklarıyla konsolosluk önüne gelen diğer bir grup ise HDP'lilere karşılık verdi. Ancak Türk bayrakları, HDP'lileri rahatsız etti.

'VATANI KORUMAYA GELDİK'
HDP bayrağı açan ve terör üzerinden siyaset yapan gruptan bir eylemci, "Bizim barış mesajımızın karşısına Türk bayrağını açarak karşı protesto yapmaya çalışıyorlar. Türk bayrağına karşı değiliz. Onlar da bizim yanımıza gelebilirler. Ama Türk bayrağını kaldırmaları lazım" diye konuştu. Karşılıklı atışmalar devam ederken, HDP'li grup Türk bayrağına hakaret etmeye ve karşıdaki gruba küfür etmeye devam etti. Bu sırada üzerindeki led ışıklı panolarda İngilizce olarak "PKK terörünü durdurun" yazan ve Türk bayrağı olan üç kamyon, konsolosluğun bulunduğu sokağa girdi. HDP'liler ne zaman slogan atmaya başlarsa, sokaktan geçen kamyonlar eylemci grubu susturmayı başardı. Türk bayrağı açan grubu temsilen konuşan Young Turks Derneği Başkanı Tulga Tekman ise başkonsolosluğun vatan toprağı olduğunu ve bir saldırıya karşı
vatanı korumak amacıyla toplandıklarını söyledi.

BAYRAK ÇEKİŞMESİ
HDP'liler parti bayraklarını açarak yaptığı eylemde Türk bayrağını görmeye tahammül edemedi. HDP bayrağı ile Ankara'daki akan kandan beslenmeye çalışan grup bunu görmezden gelerek utanmadan "Biz bayrak açmıyoruz, onlar Türk bayrağı açarak siyaset yapıyorlar" açıklamasını yaptı.





BİR ABD'Lİ YAKALANDI
Protesto
alanına üstünde YPG yazan bir tişörtle gelen bir Amerikalı, ellerinde Türk bayrağı olan grupla sözlü atıştı. New York Polis Departmanı (NYPD)'nin güvenlik önlemleri aldığı gösteride iki grubun karşılıklı sözlü atışmaları küfürleşmeye kadar vardı. Polisin, karşı tarafta oluşturulan bariyerlerin arkasına geçmesini istemesine rağmen sokakta kalacağını söyleyen ve karşı grupla sözlü atışmalara devam eden Amerikalı vatandaş, gözaltına alındı.

GEZİ, HDP VE YUNANLILAR BİR ARADA
Türkiye'ye hakaretler yağdıran eylemde şu temsilcilerin bulunduğu belirtildi: HDP New York, HDP Boston, HDP Philadelphia, HDP Chicago, Chicago Kurdish Cultural Center (Kürt Kültür Merkezi), Gezi Platform NYC, GEZIniyoruz Network, Gezi Platform Philadelphia, Gezi Platform Amherst, GEZIniyoruz Ottawa, NYC Rojava Initiative, Student Collective of Turkey (Öğrenci Kolektifleri), Bostonbullular, Diren Gezi Seattle, Greece Solidarity Movement (Yunanistan Dayanışma Hareketi).