Davutoğlu ile Merkel bir araya geldi

Başbakan Davutoğlu ile Almanya Başbakanı Merkel, Dolmabahçe'deki Başbakanlık Çalışma Ofisi'nde ikili görüşme gerçekleştirdi.

Giriş Tarihi 18 Ekim 2015, 00:00 Güncelleme 18 Ekim 2015, 16:00
Davutoğlu ile Merkel bir araya geldi

İÇİNDEKİLER

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Almanya Başbakanı Angela Merkel, Dolmabahçe'deki Başbakanlık Çalışma Ofisi'nde bir araya geldi.

Almanya Başbakanı Merkel, saat 13.00'te Dolmabahçe'deki Başbakanlık Çalışma Ofisi'ne geldi. Merkel'i ofisin girişinde Başbakan Davutoğlu karşıladı.

Burada bir süre sohbet eden Davutoğlu ile Merkel, birlikte fotoğraf çektirdi.

Merkel, görüşmenin başında Davutoğlu'na, "Atatürk, hayatını burada mı kaybetti?" sorusunu yöneltti. Davutoğlu da Merkel'e, "Atatürk, Dolmabahçe Sarayı'nda hayatını kaybetti fakat burası sarayın başka bir bölümü. Biz burayı, sizin gibi önemli konukları ağırladığımız Başbakanlık Ofisi olarak kullanıyoruz" yanıtını verdi.

Dolmabahçe'deki Başbakanlık Çalışma Ofisi'nde basına kapalı gerçekleşen görüşme, yaklaşık bir saat 15 dakika sürdü.

Görüşmenin ardından Davutoğlu ve Merkel, ofisin bahçesinde ve sahil bölümünde gezinti yaptı. Başbakan Davutoğlu, Alman mevkidaşına İstanbul ve tarihi yarımadayı anlattı. Bu sırada Boğazdan geçen Şehir Hatları vapurları, Davutoğlu ve Merkel'i siren çalarak selamladı.

Davutoğlu ve Merkel, ikili görüşmenin ardından heyetler arası çalışma yemeğine geçti.

Bu arada, Merkel'in aracının bulunduğu konvoy, havalimanından Dolmabahçe'ye gelirken Haliç Köprüsü'nde meydana gelen hasarlı bir trafik kazası nedeniyle bir süre beklemek zorunda kaldı. Merkel'in konvoyundaki araçların güzergahtaki trafik ışıklarına da riayet ettiği gözlendi.