Operasyona giden polislerden efsane video

Mardin'in Dargeçit ilçesinde, terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda görev alan polis memurlarının seslendirdikleri "Kardeşlik türküsü" Türk ve Kürt kardeşliğini bir kez daha gösterdi.

Giriş Tarihi 17 Ekim 2015, 00:00 Güncelleme 17 Ekim 2015, 19:23
Operasyona giden polislerden efsane video

İÇİNDEKİLER

Mardin'in Dargeçit ilçesinde, terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda görev alan polis memurlarının diyalogları ve seslendirdikleri "Kardeşlik türküsü" Türk ve Kürt kardeşliğini bir kez daha gösterdi.

İlçede 10 Ekim Cumartesi günü sokağa çıkma yasağının ilan edilmesinin ardından, terör örgütü PKK mensuplarının yakalanması amacıyla polis ve jandarma ekiplerince başlatılan operasyonlarda bölgeye sevk edilen polislerin zırhlı araçtaki konuşmaları AA kamerasınca kaydedildi.


Görüntülerde, bir polis memurunun Kürtçe, "Lo berde" adlı türküyü seslendirmesi, daha sonra polis ekibinin hep bir ağızdan "Kardeşlik türküsünü" söylemesi yer alıyor.

Polis memurlarının kendi aralarındaki sohbetlerinde, "teröristlerin ülke halkına hizmet etmediği, Türkiye'nin terör örgütleri ve teröristlerden arındırılması için görevlerinin başında olduklarına" dair ifadeleri objektiflere yansıdı.