Davutoğlu " Milletimize siper olacağız"

Başbakan Ahmet Davutoğlu Bursa'da 'barış ve kardeşlik miting'inde konuştu.

Giriş Tarihi 16 Ekim 2015, 00:00 Güncelleme 16 Ekim 2015, 17:27
Davutoğlu  Milletimize siper olacağız

İÇİNDEKİLER

Başbakan Ahmet Davutoğlu AK Parti Bursa mitinginde konuştu. Davutoğlu, "Terörün hedefi insanları korkutmaksa buradan söylüyorum her zaman milletimizle birlikte olup birinci safta olacağız. Hiçbir zaman ikinci safta olmayacağız, milletimize siper olacağız." ifadelerini kullandı.

Kardeşi kardeşe kırdıramayacaksınız. Biz biriz, birlikteyiz, kardeşiz biz. Terör bizi yıldıramaz. 1 Kasım'da siz karar vereceksiniz. Ne olursa olsun bizi bu millete hizmetten alıkoyamazlar. Millet size emanet. Bu ülkenin meselelerini gelip bu meydanlardan anlatmaktan hiç vazgeçmeyeceğiz.

"MİLLETİMİZE SİPER OLACAĞIZ"
Bugün Bursa'da seçim yapmak için birarada değiliz. Bugün, huzurumuzu, kardeşliğimizi bozmaya inat Türkiye'nin geleceğine inancımızı bağırmak için toplandık. Bursa bizim cesaretimizin, birliğimizin sembolüdür. Bugün burada kötülüğe karşı iyiliğin, namertliğe karşı mertliğin sesi olmak için biraraya geldik. Bugün kardeşi kardeşten koparamayacaksınız demeye geldik. Diyarbakır Ulu Cami'den Bursa Ulu Cami'yi ayıramayacaklar.

Terörün hedefi insanları korkutmaksa buradan söylüyorum her zaman milletimizle birlikte olup birinci safta olacağız. Hiçbir zaman ikinci safta olmayacağız, milletimize siper olacağız.

"MEYDANLARI BOŞ BIRAKMAYACAĞIZ"
Bütün yıldırma çabalarına karşı biz vatanımızın, milletimizin geleceği konusunda kimseye söz hakkı vermeyeceğiz. Teröristlerin günlük hayatı etkilemelerine izin vermeyeceğiz. Bir takım tuzaklarla olağanüstü şartlar varmış intibağı vermeye çalışanlara karşı biz günlük hayatını sürdüreceğiz. Herhangi bir meydanı boş bırakmayacağız.

"KİMSE ACIDAN SİYASİ RANT ÇIKARMAYA ÇALIŞMASIN"
7 Haziran'dan bu yana çok olay yaşadık. Terör odaklarının vahşi yüzünü gösterdiği bu dönemde birçok insanımızı kaybettik. askerlerimiz, polislerimiz ve ülkenin dört bir yanında görev yapmakta olan vatandaşlarımız alçakça şehit edildiler. Terör canlarımızı bizden aldı. Yetmedi Ankara'da 99 insanımızın canına kıydı. Gönüllerimiz yaralı, kaybımız büyük. Terör onlarca canımızı kardeşimizi aldı. Allah rahmet eylesin ve milletimize sabır versin. Buradan altını çizerek bir kere daha haykırıyorum; bu taziye milletimizin taziyesidir. Bu acı, şu veya bu kesimin acısı değildir. Kimse acıdan siyasi rant çıkarmaya çalışmasın. Bugün, insan olma günüdür.

"DEVLETİ LANETLEME SEANSINA BAŞLADILAR"
Son yıllarda dünyanın birçok yerinde her yerde terör olaylarının yaşandığını gördük. Terör Türkiye'nin değil dünyanın derdi haline gelmiş durumda. Bugün işine geldiğinde terörü görmezden gelen hatta destek veren yönetimler var."Katil devlet" diyenlere bu millet cevabını verir. DEAŞ ne kadar alçaksa PKK ve bağlantıları da katildir.

3 gün milli yas ilan ettik. Ankara'da hayatını kaybedenler hepsi bizim kardeşimizdir. Katliama uğrayanlara şu ya da bu partiden diye bakmadık. Terörü lanetleyemeyenler devleti lanetleme seansına başladılar. Bir siyasi parti lideri adeta kargaşa çıkartmak maksadı ile kışkırtıcı açıklamalar yaptı.