Başsavcılık'tan Murat Sancak açıklaması

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcısı Hikmet Gülay, Star Medya Yönetim Kurulu Başkanı Murat Sancak'a düzenlenen silahlı saldırının "kumar borcu" nedeniyle gerçekleştiğine ilişkin haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Giriş Tarihi 16 Ekim 2015, 00:00 Güncelleme 16 Ekim 2015, 20:07
Başsavcılık’tan Murat Sancak açıklaması

İÇİNDEKİLER

Gülay, yazılı açıklamasında, soruşturma kapsamında 6 şüphelinin gözaltına alındığını, sorgulama sonrasında 1 kişinin tutuklandığı, 1 kişinin savcılık tarafından serbest kaldığı, 4 kişinin ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldığını ifade etti.

Gülay, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
''Cumhuriyet Başsavcılığımızın talebi üzerine soruşturma dosyasıyla ilgili olarak Büyükçekmece Sulh Ceza Hakimliğince kısıtlama karar verilmişti. Son zamanlarda bazı basın yayın organlarında olayın Murat Sancak'ın kumar borcu nedeniyle vuku bulduğuna, kamera kayıtlarının silindiğine, bazı hususların gizlendiğine dair haberler verilmiş ise de bu haberlerin gerçeği yansıtmadığı gibi soruşturma dosyası kapsamında bu hususa ilişkin ya da böyle bir şüphe uyandıracak delil ve bulgunun mevcut olmadığı anlaşılmıştır.''

Sancak, 20 Ağustos'ta koruması ve şoförünün bulunduğu 34 MTS 68 plakalı aracıyla seyrederken Hadımköy Çamlıca Caddesi'nde, kendilerine çarpan otomobildeki kişilerin silahlı saldırısına uğramıştı.